Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen drága egy elem...

Miért ilyen drága egy elem fényezése?

Figyelt kérdés

Egy ajtó vagy lökhárító 25-40ezer forint.

Oké hogy sok a kamra meg minden, de akkor is.

2014. aug. 19. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert jól megcsinálni nehéz. A vastag fényezés elég ronda tud lenni, a színt is el kell találni (ugyanis az évek folyamán kopik az autó színe, így nem lehet gyári festékkel nekiesni mert nagyon elüt).
2014. aug. 19. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:

25-40? :O

Én eddig a legtöbb amit hallottam/kiadtam egy fényezésre 15e.Ft/elem volt! És nem ocsmány munka volt!

2014. aug. 19. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg "rossz" helyen keresgélsz. Vidéki fényezőknél egy elem 15 ezer forint és ugyanolyan jól dolgoznak mint a nagy műhelyek, sőt...

De itt vidéken nem Szegedet, meg Debrecent, vagy Egert értem, hanem tényleg vidéket.

2014. aug. 19. 20:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy ajtóra, lökhárítóra még oké. De nekem egy 1cm széles 10 cm hosszú gyárilag előre alapozott műanyag csíkot kellett volna lefújni. 15e-t mondtak rá szinte mindenhol.

Végül vettem gyári festéket sprayben színkód alapján 4e-ért és lefújtam magam. Ilyen kis elemnél talán olyan nagy ügyesség nem kell hozzá. És tényleg! Teljesen olyan lett mint a gyári.

2014. aug. 19. 20:54
 5/7 anonim ***** válasza:

:) Azért drága mert a festő munkálya nehéz.. Nem csak lefújja azt a darab ajtót hanem szétszedi felcsiszolja kiszintezi gitteli stb kiragasztja stb és utána fúja le.

A vége a leg látványosabb..

De valóban egy díszléc lefújása nem kerül annyiba.. azt én is úgy csináltam volna. :) sőt!! -Még úgyabbul!!! :)

2014. aug. 19. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Kicsit azért el vannak szállva az árakkal a fényezők ...

3 hónapja lettek újrafényezve itthon a 17-es kerekeim metálfeketére, fél liter festéket 4 ezer forintért vettem, alapozó volt itthon de gondolom az sem olyan drágaság, és ennyi, ha elvittem volna fényezőhöz az összeg alaphangon 20 ezer lett volna...

2014. aug. 19. 23:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért egy alufelni festése teljesen más kategória. Az sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve mint akármelyik karosszéria elem.
2014. aug. 20. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!