Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri ez nekem?

Megéri ez nekem?

Figyelt kérdés

Megéri ez nekem? Így 20 évesen elgondolkoztam azon, hogy beszerezzem életem első járgányát. Böngésztem a neten, és találtam egy jónak tűnőt, egyből megtetszett a kocsi és az ára is. Egy Skoda fabia 1.9 SDI-ről van szó,599. 000 Ft-ért.10 %-tól elvihető. Ez pontosan mit jelent? Megéri ez nekem? Fix állásom van, havi 140. 000-180. 000 fizetéssel.

Pár dolog az autóról:

Általános adatok

Vételár: 599.000 Ft

Ár (EUR): 1.906

Évjárat: 2001/8

Állapot: Megkímélt

Hitel

Finanszírozás: 10%-tól elvihető

Jármű adatok

Futott km: 209 000 km

Kivitel: Ferdehátú

Szállítható szem. száma: 5 fő

Ajtók száma: 5

Szín: Fehér

Kárpit színe (1): Sötétszürke

Saját tömeg: 1 160 kg

Össztömeg: 1 675 kg

Csomagtartó: 426 liter

Motor adatok

Üzemanyag: Dízel

Hengerűrtartalom: 1896 cm

Teljesítmény: 47 kW, 64 LE

Henger-elrendezés: Soros

Hajtás: Első kerék

Sebességváltó fajtája: Manuális (5 fokozatú) sebességváltó

Okmányok

Okmányok jellege: Érvényes magyar okmányokkal

Műszaki vizsga érvényes: 2015/9

Abroncs

Nyári gumi méret: 165/70 R 14

Beltér

dönthető utasülések

utasoldali légzsák

vezetőoldali légzsák

hátsó fejtámlák

állítható kormány

Kültér

pótkerék

ködlámpa

elektromos tükör

színezett üveg

Műszaki

indításgátló (immobiliser)

centrálzár

riasztó

szervokormány

Multimedia / Navigáció

CD-s autórádió

2014. aug. 19. 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen, hogy 10%-tól elvihető, kicsit kockázotos, én nem mennék bele, csak akkor venném meg, ha meg lenne rá a pénzem. De te döntöd el, lehet én vagyok "régimódi" felfogású.
2014. aug. 19. 12:24
 2/6 Salalala11 ***** válasza:
Részletfizetésbe semmiféleképpen ne menj bele...spórold össze és egy összegben vedd meg.
2014. aug. 19. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:

azt a 7 kilót mire hitelre kifizeted lesz legalább 1 milla, így máris nem hangzik olyan jól, igaz?

hitelre épeszű ember nem vesz autót, inkább vennék 2-3 kilóért egy kopott/szakadt/ronda, DE elfogadható műszaki állapotú swiftet vagy F astát ha vészhelyzetben lennék és sürgősen másik autó kéne, de hitelre soha nem vennék...

2014. aug. 19. 13:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Hitelre ne vegyél autót! Sokkal többe fog kerülni, mint 600. Ráadásul kereskedőtől nem is szabad autót venni, mert átvernek. Ott lesz a hiteled, meg még egy autó tele hibával, amire aztán költhetsz egy csomót. Rakd össze a fizetésed és készpénzből vegyél egyet, de kizárólag magánszemélytől.

Amúgy csak megjegyezném, hogy ilyen 64 lóerős akármit alapból nem vennék semmilyen körülmények között.

2014. aug. 19. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Hol kezdjem?

Hitel: mire kinyögöd, a duplájánál tartasz.

Dízel, 13 éves: valószínűleg sokkal több km van benne.

Meg egyáltalán egy autó: ha csak a garázsban áll, és egy métert se gurulsz vele, akkor is havi 3500 4000 Ft a fenntartása.

2014. aug. 19. 17:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jobban meggondolva igazatok van! Mentek a "zöld kezek"! :)
2014. aug. 20. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!