Hogy tudnám kiszedni az olajleeresztő csavart?
Opel Astra H típusú autónál 8 éve nem volt kiszedve az olajleeresztő csavar mivel idáig szervizben kiszivíttyúzták a használt olajat és most otthonilag szeretném kicserélni az olajat de annyira begyógyult a csavar hogy csavarlazító spray-re se reagál se arra ha izomból csavarni próbálnám.
Mit lehetne tenni ilyenkor?
Jézusom, azt hogy?!
Nekem is Opel Astra H-m van és a mai napig márkaszervizben cseréltetem az olajat. (Mert nem érdekel, hogy a garázssori sufniban 500Ft-tal olcsóbb lenne.)
Eddig mindig előttem cserélték ki, soha nem szivattyúztak, hanem rendesen szakszerűen leengedték. Autó fel a csápos emelőn, motor alsó burkolat lenyit, csavar kiteker, olaj leenged az utolsó cseppig.
Amúgy ütvecsvarozóval próbáltad már? Vagy ha ilyened nincs, a kulcsot próbáld meg határozottan, de ne teljes erővel kalapáccsal ütögetni. Az általában segíteni szokott berohadt csavaroknál.
megemeled az autót picit, hogy legyen helyed,
a fentiekből a hosszított csöves kulcs, ütvecsavarozó (gumisnál megkéred, hogy kis nyomatékkal tekerjék ki)
VAGY saját nyomatékkulccsal HIDEG MOTORNÁL, picit csavarlazító+ kicsit öngyújtóval a deklit melegíted (de előtte letörlöd, nehogy továbbégjen...)
A saját matizomon NEM tudtam megoldani a csavart 2x sem, pedig 20 éve csak akkor viszem olajcserére máshoz, ha
-nem érek rá és nem várhat.
-nem férek alá.
- a szerelő mást is csinál rajta és időben ő gyorsabban végez, nem tartja fel míg csorog, tud mást is csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!