Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg igaz, hogy ha megy a...

Tényleg igaz, hogy ha megy a klíma az autóba kb 1deci benzinnel fogyaszt többet?

Figyelt kérdés
Nagybáttyám mondta, hogy állítsam be 21.5 fokra és haggyam úgy
2014. aug. 14. 23:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

van ilyen de ez nem általános...

amúgy szerintem észrevehetitek hogy gurultok mondjuk 50-60-al egyenletesen és bekapcsoljátok a klímát max hűtésre mondjuk, biztos mindenki megérzi hogy megtorpan egy kicsit az autó, persze nagyobb gáznál egy 3x olyan erős autóba arányaiban eltörpül, hiszen az utastér meg nem 3x akkora a 7-es BMw-ben is, a klímának sem kell 3x akkora tejesítmény.

2014. aug. 15. 10:35
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Én csak annyit veszek észre, hogy az alapjárati fogyasztásom 0,3-0,4 l/h-ról felmegy 0,5-0,6-ra. De nincs semmilyen megtorpanás.
2014. aug. 15. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Pedig minden autó megtorpan, menet közben kell egyből bekapcsolni a klimát. Akkor durva főleg, mikor gyorsitol is közben.

Amúgy többet eszik nem egy decivel, hanem fél literrel is.

2014. aug. 15. 12:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Érdekes, mert ezt az én autóm nem tudja, hogy fél literrel többet kéne ennie...

Ha 130-nál is nyomom be a klímát, semmi nem történik csak elkezdi fújni a hideget.

2014. aug. 15. 12:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Többet eszik kb fél-egy literrel. Minden autó, még 250-300 lóerős is. Csak van aki nem tudja kiszámolni. Egyébként az én autómmal ha hirtelen gyorsítok lekapcsol a kompresszor, majd vissza automatikusan.
2014. aug. 16. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!