Frissjogsival első autónak autómata váltós autó?
Automatát is jobb lábbal fékezünk, mint ahogy manuálist is, attól hogy nincs kuplung, a fék a helyén van! És gondolom manuál után arra áll lábad, hogy jobbal fékezel és adsz gázt is, ballal meg tövig nyomsz, ami féknél nem annyira vicces. Másrészt ha jobbal fékezel, akkor már biztos, hogy nem nyomod a gázt, ellenben veszélyhelyzetben, mikor gyorsan kell cselekedni, szívás lesz ha egyszerre nyomod a gázt és a féket (és még a motor is kuka lesz)!
Egyébként én automatát vezetek, nagyon szeretem, de tény, hogy ellustulsz, megszokod stb., és akkor megint csak szívás lesz visszaállni manuálra. Vezetés élmény nulla. Plusz automatában ha valami tönkremegy, az drága mulatság lesz, és általában többet is zabálnak mint a manuál társaik. Egyébként megtanulni tényleg nem nehéz, beülsz, indít (biztonság kedvéért én mindig fékre teszem a lábam, ha bármi okból elgurulna stb.), váltó D-be (vagy R-be, ha tolatsz) meg kézifék ki. Aztán már csak mintha gokartoznál, gáz-fék, gáz-fék... Első pár vezetésnél néha tövig benyomod a padlót, gondolván hogy ott a kuplung, esetleg próbálod ráncigálni a váltot, meg ott jár a kezed mindig, de amúgy ezenkívül nem lesz semmi probléma. Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!