Simson-on szikra van, üzemanyagot kap, gyújtás jól van beállítva mégsem indul? Mi lehet az oka?
Halottam olyanról hogy nyomás alatt még sincs szikra , esetleg elment a kompresszió és ezért nem indul?
A motor az elmúlt 2 hétben reggeli indításkor csak tolásra indult , utána 5 perc járatás után egész nap jól indult , azonban mikor utoljára letettem azóta nem indul. Karbi, üllepítő benzinszűrő tisztítva , kábelek átnézve , gyújtás átnézve , szikra van , ha letörlőm a gyertyát és rá rugok akkor egyértelműen benzines szóval az is van , és mégse indul már tolásra sem
Jol körül irtad..ezek a simson tulajdonságai :D
(Nen cikizésből irtam nekem isaz van)
Pár csepp benzin a gyertyanyíláson át, gyertya vissza és megpróbálod beindítani. Ha pöffen párat akkor karbi hiba. Ha meg se nyikkan akkor gyújtás.
Ezt csináld meg. Tapasztalatokat írd le aztán kapod a további instrukciókat.
Tehát szét van barmolva az egész. És jó eséllyel el is van már deformálódva a hengerfej.
Megoldás:
Tőcsavarokat kiszeded és kidobod a francba. Aztán kötőelem boltban veszel minőségi tőcsavarokat hozzá, valamint nagy szakítószilárdságú anyákat és kicseréled őket.
ÉS ami a legfontosabb: Nem téped meg mint a hülye gyerek! Legjobb lenne egy nyomatékkulcs és gépkönyvben előírt nyomatékkel meghúzni. De ha nincs akkor marad az hogy szépen, érzéssel meghúzod a megfelelő sorrendben a csavarokat, kb azonos erővel.
Ha ez sem segít akkor nem kell még ráhúzni, felesleges, rossz a hengerfej amit vagy kicserélsz vagy síkoltatsz(ezzel, ha megfelelően van csinálva még egy pici plusz teljesítményt is nyerhetsz, persze ha túl sokat szednek le az megint baj) aztán újra összerakod. De csak normálisan.
És persze meleg motor hengerfejét nem piszkáljuk, a gyertyát meleg motornál szintén nem piszkáljuk...
Lehet. De lehet más probléma is. Viszont mindenekelőtt ezzel kell foglalkozni.
Aztán ha ez a probléma már meg van oldva akkor lehet tovább menni ha szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!