Az mit takar, ha egy autóban ASR (kipörgésgátló) van?
Bocs, rossz gomb :D
Szóval!
Új kocsiban ezek az elektronikák alapból benne vannak, de mivel ki lehet kapcsolni, szinte mindegy, hogy ott van-e nem?
Használt autó esetén pedig butaság lenne lemondani egy jó állapotú autóról, csak mert ASR van benne. Főleg, hogy mint említettem, kikapcsolható.
Nekem Astrám van (H) és van benne ASR, de nem szériafelszereltség. A B Vectra már elég régi konstrukció, szerintem abban is felárért lehetett rendelni hozzá esetleg.
Az ASR-rel szerelt Astráknál sem evidens a kikapcsolhatóság. Soknál nem is lehet. Nálam a "Sport" gombot kell hosszan nyomni és akkor kikapcsolja az ESP-t és az ASR-t. De a Sport gomb sem az alap felszereltség része.
Egyébként nem csak szívatásra van benne ám az ASR. Nagyon jól tud jönni télen pl jeges úton történő elinduláskor.
Valamint számomra nem teljesen világos, hogy mért jó kipörgetni a hat számjegyű összegbe kerülő márkás gumi-garnitúrát. A gumi kopik, de gyorsabb nem leszel tőle. Egyedül arra jó csak hogy játszhasd a Janit. Az elektronika pont csúszáshatáron engedi forogni a kerekeket, hogy a maximális nyomatékot vihesd át az útra és így az útviszonyoktól függően a lehető legnagyobb gyorsulással tudj haladni. Szerintem nem haszontalan dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!