Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az mit takar, ha egy autóban...

Az mit takar, ha egy autóban ASR (kipörgésgátló) van?

Figyelt kérdés
És ezt általában ki lehet kapcsolni?
2014. aug. 11. 12:53
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Konkrétan Opel Vectra B-nél merült fel a kérdés. Abban ezt ki lehet kapcsolni?
2014. aug. 11. 12:54
 2/18 anonim ***** válasza:

[link]

az opelnel nem tudom pontosan de igen altalaban ki lehet kapcsolni

2014. aug. 11. 12:59
 3/18 A kérdező kommentje:
Akkor jól gondoltam azt, hogy mit tesz a kocsiban. Szeretnék egy B Vectrát venni, de nem szeretném, ha ASR lenne benne. Majd én a gázpedállal szabályozom a fordulatot, nekem az elektronika ne szóljon bele :D Most is amit vezetek, van benne szervókormány, meg fékrásegítés és itt ki is merülnek az extrák, az újabb kocsiban sem szeretném, ha beleszólna a vezetésembe. A azt akarom, hogy kaparjon esetleg, akkor ne fojtsa le a vezérlés.
2014. aug. 11. 13:05
 4/18 anonim ***** válasza:
47%
kikapcsolhatatlan kipörgésgátlóval nehéz menőzni a diszkó előtt
2014. aug. 11. 13:55
 5/18 A kérdező kommentje:
Most vagány vagy, mert ezt ide tudtad írni 14 évesen, mert a kijelentésed alapján ennyi vagy. Nekem senki ne mondja, hogy soha nem rúgatja meg az autóját, mert nem hiszem el. A múltkor ültem egy 70 feletti bácsi mellett egy kocka Ladában és ő is szándékosan rúgatta meg, úgyhogy erről ennyit. Diszkóba nem járok, az nem az én világom. Annyi az egész, hogy minél kevesebb elektronikát akarok egy kocsiba, én szeretnék vezetni és ne a vezérlés vezessen helyettem.
2014. aug. 11. 13:58
 6/18 anonim ***** válasza:
Új autóban szerintemmszériafelsz
2014. aug. 11. 14:59
 7/18 anonim ***** válasza:

Bocs, rossz gomb :D

Szóval!

Új kocsiban ezek az elektronikák alapból benne vannak, de mivel ki lehet kapcsolni, szinte mindegy, hogy ott van-e nem?

Használt autó esetén pedig butaság lenne lemondani egy jó állapotú autóról, csak mert ASR van benne. Főleg, hogy mint említettem, kikapcsolható.

2014. aug. 11. 15:03
 8/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ! Te kevered a szezont a fazonnal úgy érzem... Az ASR nem csak azért van h ha valaki kaparni szeretne ne tudjon. Vizes, nedves, havas úton nagyon jól jöhet, főleg ha hátsókerekes a gép, nem vezet mindenki úgy mint egy profi ... Az én automata 170 lóerős autómban is van és sokszor jól jön kereszteződésben piros lámpánál, vagy stoptáblánál ha sietek és picit jobban lenyomom a gázpedált már el is forgatná a kerekeket feleslegesen ha nem lenne benne ASR. Egyébként minden autóban ki lehet kapcsolni.
2014. aug. 11. 15:15
 9/18 anonim ***** válasza:

Nekem Astrám van (H) és van benne ASR, de nem szériafelszereltség. A B Vectra már elég régi konstrukció, szerintem abban is felárért lehetett rendelni hozzá esetleg.

Az ASR-rel szerelt Astráknál sem evidens a kikapcsolhatóság. Soknál nem is lehet. Nálam a "Sport" gombot kell hosszan nyomni és akkor kikapcsolja az ESP-t és az ASR-t. De a Sport gomb sem az alap felszereltség része.

Egyébként nem csak szívatásra van benne ám az ASR. Nagyon jól tud jönni télen pl jeges úton történő elinduláskor.

Valamint számomra nem teljesen világos, hogy mért jó kipörgetni a hat számjegyű összegbe kerülő márkás gumi-garnitúrát. A gumi kopik, de gyorsabb nem leszel tőle. Egyedül arra jó csak hogy játszhasd a Janit. Az elektronika pont csúszáshatáron engedi forogni a kerekeket, hogy a maximális nyomatékot vihesd át az útra és így az útviszonyoktól függően a lehető legnagyobb gyorsulással tudj haladni. Szerintem nem haszontalan dolog.

2014. aug. 11. 18:48
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem igazán tudom ezt elképzelni, hogy hogy működik, de majd kiderül. Néztem sok B Vectrát, amiben van ASR. Nem vagánykodni akarok, csak én nem mindig kőúton megyek. Van olyan, hogy a füvön, vagy a sárban kipörög a kerék, de ha elengedem a gázt, akkor rögtön elakadok. Egy ilyen szituban nem jön jól, ha a vezérlés elveszi a gázt, én meg hívhatom a traktorost. Terepjárót nem akarok venni, inkább küzdök egy kicsit. Az nagyon ritka, hogy kövön kapartassak kocsival, de egyébként meg mivel hozzá vagyok szokva, hogy szabadon pöröghet a kerék, engem inkább az tudna megviccelni, ha hirtelen elfogyna az erő. Megértem azt is, ha szerintetek menőzni akarok, de akkor nem egy B Vectrát néznék, sokkal inkább egy F Astrát, Golf 3-at, esetleg egy kiviket, azzal boyracerkednék.
2014. aug. 11. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!