Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Idő közönként újra kell...

Aatyesz11 kérdése:

Idő közönként újra kell töltenem a vizet a hűtőbe?

Figyelt kérdés
Van egy Fiat Brava 1.4 autom. Idő közönként (1 hónaponként, valamikor ritkábban) azt veszem észre hogy kevesebb a hűtőfolyadékom . Minden egyes feltöltésnél automatikussan légtelenitést is csinálok. Az lenne pontosabban a kérdésem hogy az normális-e hogy ilyen idő szakonként után kell töltenem? A meleg időkben a folytonos városi közlekedésnél felmegy a hő a normális szintre, de a forró hatására kinyit a sapkában levő szelep hogy a forró gőz távozni tudjon. Így világos hogy kevesebb folyadékom lesz bizonyos idő után.Legalább is én erre gondolok. De még is ez igy normális? Vagy lehet ott valami más ami miatt ez abnormális?
2014. aug. 10. 21:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy elcsöpög valahol vagy hengerfejes.
2014. aug. 10. 21:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát akkor utántöltöd...

Legalább nem poshad bele a víz,

2014. aug. 10. 21:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Én úgy látom hogy nem csöpög sehol sem, csupán a hűtő sapkájában levő szelep nyit ki forró esetén. Csak simán hogy ez normális-e vagy se? Csak hogy tudjam aggódjak-e.
2014. aug. 10. 22:10
 4/7 A kérdező kommentje:
egyébként én úgy tudom, hengerfejes. Legalább is valamikor a szerelő csinálta mert a hengerfejek között volt a levegő....
2014. aug. 10. 22:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Alap esetben a kupakban lévő biztonsági szelep, csak az üzemi nyomástól magasabb nyomás hatására nyit ki. Ez lehet a hűtőfolyadék túltöltésétől, de lehet hengerfej hibától is. Ha alacsony hűtőfolyadék szint mellett is lefúj a szelep, akkor a hengerfej hiba valószínűsíthető.
2014. aug. 11. 06:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha hengerfejes, akkor: felkeményednek a csövek, buborékol a kiegyenlítőtartályban, kipufogószag van benne, és gyorsan fogy a víz, erőtlen az autó, egyenetlenül jár, stb...

Valószínű inkább elcsöpög valahol, de csak nyomás alatt, de azt sosem találod meg, mert egyből párolog is el.

Vagy a hűtő kereténél, vagy a bilincseknél, fagydugóknál...

2014. aug. 11. 07:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat :D
2014. aug. 12. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!