Kezdő motorosként mik a dolgaim (többi lent)?
16 éves fiú vagyok. Az AM kategóriás jogosítványom letétele után szüleim megengedték hogy legyen egy segédmotoros kerékpárom. Én egy Simson mellett döntöttem, mivel jó híre van, és a közelben kínálták eladásra.
A kezelésével nincs gondom, de a közeljövőben szeretném fejleszteni, illetve szeretnék gondoskodni a karbantartásáról, azonban a műszaki részéhez egy fikarcnyit sem értek, és nincs is olyan ismerősöm aki tudna segíteni. A kérdésem az lenne, hogy hol tudnék bármiféle műszaki segítséget kapni, hogy karban tudjam tartani ahogy kell, illetve fejleszthessem majd ?
Szerelési könyvet (pl. gyári útmutatója) megtalálod a neten is egy kis kereséssel.
"Kezdő motorosként mik a dolgaim?"
Biztosítást kell kötnöd, gondolom ezt megtetted.
Ezekre a motorokra nincs műszaki vizsga, de ettől függetlenül - a saját és a többi közlekedő érdekében - rendszeresen ellenőrizned kell az állapotát.
A kezelési útmutatójában le van írva hogyan, illetve a jogsinál is elmondták (kormánycsapágy, fékek, gumik, világítás...).
Fejleszteni? Szerintem motorozz vele ahogy van, ne költs rá a szükséges karbantartáson kívül. Aztán jövő ilyenkorra tudni fogod, hogy ilyen "lovat" szerettél volna valójában vagy inkább elcserélnéd valami másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!