Milyen használt dízeles kombit vegyek?
Használt dízeles kombi vásárlását tervezem kb. 3 éves korig és 100 000 km-ig. Na mármost sikerült 3 autóra leszűkítenem a választást, de ezek közül nem tudom, melyik volna a jobb választás:
Opel Astra Sports Tourer 1.7 CDTI
Škoda Superb Kombi 1.6 TDI (vagy 2.0 TDI- nem vagyok biztos benne, hogy az 1.6-os elég egy ekkora autóhoz)
Peugeot 508 SW 1.6 HDI (vagy 2.0 HDI- hasonló indok, mint a Superbnél)
Tudom, az Astra nincs egy árkategóriában a másik kettővel, de használtan nincs akkora árbeli különbség. Az érdekelne, hogy ezek közül melyiknek kisebbek a fenntartási költségei(valódi fogyasztás, pótalkatrészek ára szükség esetén), melyik a megbízhatóbb(kevesebb meghibásodás) és úgy általánosságban melyik volna jobb választás?
Megkérek mindenkit, csak olyanok írjanak, akiknek van tapasztalatuk is az adott kocsikkal(legalább az egyikkel) :)
Most nem azért de az Astra semmivel sem nagyobb tömegű a másik két említett típusnál. Sőt, a Skodánál könyebb.
Az 1.7CDTI kiforrott konstrukció. Nincsenek gyerekbetegségei, nagyon műszaki gond sem fordul elő vele. Gyakorlatilag Az F Astrás korszak óta fejlesztgetik, javítgatják jó rég óta a japán alapokra épülő "ős" motort.
De lehet én az új szentgotthárdi gyártású 1.6CDTI-t is kipróbálnám. Papíron brutál jók az eredményei a fogyasztással együtt.
A másik két típust közelebbről nem ismerem.
Pontosan. Én is ezt írtam.
Ezzel szemben az volt az érved, hogy az Astra azért nem jó, mert "túlsúlyos".
Nem a levegőbe beszéltem, mikor írtam, megnéztem a konkrét saját tömegeket mindhárom típusnál. Ezek a következőképpen alakulnak:
Sokoda Superb kombi 1.6 dízel: 1539kg (77kW, 250Nm, gyári vegyes átlagfogyasztás: 5,2 l/100km)
Peugeot 508 kombi 1.6 dízel: 1425kg (82kW, 254Nm, gyári vegyes átlagfogyasztás: 4,6 l/100km)
Opel Astra J kombi 1.7 dízel: 1475kg (Cosmos, tehát valószínűleg nem a legkisebb tömeggel, vezetővel együtt(!), érdekes adat, vajon hogy mérték?) (81-96kW, 280-300Nm, gyári vegyes átlagfogyasztás: 4,0-4,6 l/100km)
Tehát az nem igaz, erős csúsztatás, valótlanság azt állítani, hogy az Astra azért nem jó, mert túlsúlyos a többihez képest. Mint ahogy az sem igaz, hogy emiatt magas lenne a fogyasztása. Pont ennek a legkisebb a három közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!