Peugeot 106 után mi legyen?
Középkorú nő vagyok, és lecserélném a még működőképes 106-os Peugeot-mat. A keret 400 ezer plusz ami jön az eladásból, de ebbe a keretbe bele kell férjen átírás meg többi költség.
Főleg egyedül megyek városban, néha max 2 (felnőtt) utassal, így kicsi de 5 ajtós benzinesben gondolkodom.
Amik eddig képbe kerültek: VW Polo, Nissan Micra (a bakancsos, K11), esetleg Swift.
Corsa sajna nem, mert látom családban hogy mennyire tud rozsdásodni ilyen korban.
A kinézetteim között mire kell odafigyelni, esetleg alternatívák?
Na ha Peugeot 106-osod volt,még véletlen se vegyél olyat amit az első válaszoló írkált.
A peugeot 306-ot én is ajánlanám,de a 206 is jó választás lenne,bár azt egy kicsit drágább fenntartani.
Örök igazság,ha valaki egyszer francia autót vesz az vagy nagyon megútálja,vagy mindig vissza tér hozzá.Én a második kategóriához tartozom.Első francia kocsim egy Renault Clió 1.9d volt.Egyépkén azt is ajánlanám.120-as utazónál 5l evett viszonylag hátul is van hely.6l felé baromi nehéz volt tornázni a fogyasztást,de ott már tényleg ment a klíma,4 utas,futó.Egy komoly hibája volt hogy a motor kívülről elég hangos volt(belülről nem)
A Polo és a Micra is jó választás de ha semmiképp nem kell olajkályha az udvarra nézz egy pár Civic után is a régiek remek autók voltak(nem mintha az ujjak nem lennének azok)(csak az a fránya angol motor ne lenne)
A Corsa.Szintén jó autók és igenis ki lehet fogni garázsban tartott jó darabot.Az Astrát már inkább nem ajánlanám.
Sokan szindják,de a Fiat Bravo Brava is jó választás lehet,de csak az 1.4-es az 1.6-os már kicsit iszákos ámde baromira megy,de ott is figyelni kell a rozsdát.Szerencse,hogy a Bravonál inkább csak a cserélhető elemek rozsdásodnak pl első sárvédők.
A mazda 323 f kicsit/nagyon sportos kinézetű ennek megfelelően is vannak hajtva (nagytöbbségben) A csóró 1.5-ös 88 lovas motor meg nem minden nehézség nélkül bírkózik meg az 1300 kg-os kasznival,de ha talász olyat ami nincs széthajtva jó választás lehet,de hátul már egy kicsit szűkös a hej.
Nagyábó ennyi,ha kiszemeltél egy autót írj nyugodtan lecsekkolom neked,bár személyesen megnézni nem tudom :)de mondok véleményt rólla.
Munkámból kifolyólag rengeteg autó megfordult a kezem alatt.
Ennyiből vehetsz mondjuk egy másik 106-ost. De tényleg, arra is gondolnod kell, hogy ennél olcsóbb fenntartású autókat nem nagyon fogsz találni, szóval ha szeretted, csak a te példányoddal akadtak korából fakadó problémák, akkor vegyél eggyet fiatalabb évjárattal, leinformálható előélettel.
Hiába majdnem ugyanez a kategória egy VW Polo is, évenként 20-30 ezer forinttal többet is rákölthetsz, mint a Peugeotra, s akkor még csak nem is üzemanyagköltségről van szó, amiben ez a típus szintén veri az összes felsorolt lehetőséget (mind benzines, mind dieseles motorral).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!