Első autómat szeretném megvenni. és Egy VOLKSWAGEN POLO V 1.6 105 CR TDI Highline autót néztem ki. mi a véleményetek, érdemes venni?
Dízelt akkor vegyél ha viszonylag sokat mész vele, mert egyrészt a dízelnek van egy felára ami elég soká jön be, másrészt ha valami elromlana benne akkor drágább javítani, és a költséget nem biztos hogy az üzemanyagon megspórolod.
Katalógusban jól néz ki a 4 literes fogyasztás, de 5 alá max országúton fogod tudni levinni, másrészt annyi spéci alkatrész van benne hogy mind egy-egy drágán javítható hibalehetőség.
Maga a Polo nem egy rossz autó amúgy, de ha főleg városi használatra kell akkor inkább egy nem TSI benzinest vegyél.
sok hülyeséggel teletömték a fejed.
Vannak kifejezetten polo, VW fórumok. Ott érdeklődj. Itt válaszolóból 9 csak japánt ajánl....
Az Mk5-ös Polot gyártották 105-ös CR motorral,hogy melyik piacra azt passzolom :D
" hosszú távú közlekedéshez se alkalmasak"
Kis autóval én sem indulnék neki egy Rotterdamnak. El lehet vele menni, de én nem szeretnék. Akkor most nem alkalmas? :D
" gyengék a futóművek"
Nem kell ész nélkül nyomni a jó magyar utakon, mert nem szántóföldre találták azt ki.
"vékony féltengely ami hamar eltörik"
Olyan féltengelyről még nem hallottam, ami normális használatnál eltört volna, bár nem kizárt, hogy előfordult egyszer, valakinek a valakijének a valakijével.
Veszel egy fiatal, átvizsgált, megbízható előéletű Polot vagy egy újat és akkor öröm-bódottá. Nincs azokkal több baj, mint akármelyik másik autóval. Egy ismerősömnek a 12 éves poloján már jönnek elő apróbb, leginkább elektromos gondok, de az teljesen más autó.
Viszont, ha nem lesz magas az évi futásteljesítményed, akkor felesleges dízelt venned - ahogy már írták.
Ha ez tetszik hajrá.
Én is a TSI-re szavazok.
Jó autók ezek, nem kell elhinni a maszlagot!
A volt osztálytársam egy 2002-es fapados Poloval bejárta Európát. Most is ezt tervezi a 2013-as dízel Polojával. Édesapám fél éve vette át az új Passatját, keresve se találsz rajta semmilyen hibát, pl. illesztési hézagot, ilyesmit. Én pedig 2004 óta tolom egy 2.5-ös V6 Passatnak, a kopó alkatrészeken kívül még semmi nem volt rajta kicserélve. Önhibámból egyszer megsérült a klímacső, és elment a gáz, ennyi a hibalista.(kop-kop)
Szóval bátran megveheted. De azért egy benzinessel jobban járnál szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!