Milyen robogót vegyek?
Bp-i vagyok, szeretnék venni egy robogót. De nagyon nem értek hozzájuk, van jogsim autóra, de azt nem engedhetem meg magamnak. Úgy 150-200 ezrem lenne rá. Kisebb méretű lenne jó. :) Azt tudja valaki, hogy mennyire 'lopkodják' a robogókat? Mivel érdemes próbálkozni? Láttam nagy méretű lakatokat, de ha kell valakinek, szerintem két perc alatt elvágják. Valami megoldás erre?
Előre is köszi! :)
20/L
vannak elég durva motorzárak amiket azért problémás felvágni, ugyanolyanok mint a biciklizárak csak kb 6x vastagabb :D
Motor:
Szerintem Yamaha Jog vagy Honda Dio
veheted a régebbi évjáratokat, nincs velük gond
DE MINDENKÉPPEN 2 ÜTEMŰT VEGYÉL
a 4 üteműek drágábbak is meg gyengébbek, rettenetesen gyorsulnak, gondolom BP nagy forgalom meg minden és oda nem 4 ütemű kell!
ja és ne dőlj be az olcsó új motoroknak, pl:
170 ezer egy új Rieju Paseo 4 ütemű robogó de szart se ér..
Azon a pénzen vegyél inkább hasznát de márkásat, Yamaha, Honda, Suzuki, mint már említettem
Én a jóöreg 4 sebességes Simsonra esküszöm, de BP-n nemlenne jó az neked :D
15/F
Szia!
Ez leginkább pénz, és hozzáállás függő.
Attól függ, hogy milyen igényeid vannak, milyen robogót szeretnél, menyivel szeretnél vele menni gondolom, hogy azt sem utolsó szempont, hogy mennyi a fenntartási költsége.
A zár kérdésre nehéz válaszolni, mert ha akarják akkor mindent ellopnak. Lehet kapni masszív erős zárakat, de azoknak az ára is masszív.
Nem mindegy, hogy hol tárolod és hogy hol zárod le.
Na, de térjünk vissza a robogóhoz, írd le, hogy mire szeretnéd használni, milyen igényeid vannak, és akkor tudok segíteni esetleg a választásban is.
Ami nagyon fontos az az, hogy ha vásárlásra kerül a sor akkor mindenképpen vigyél magaddal egy hozzáértő embert.
Ha esetleg gondolod írj egy privát üzit és szívesen segítek keresgélni az igényeidnek megfelelő robogót :)
Egy 17éves motoros srác.
Szia!10 éve robogózom,van némi rálátásom a dologra.Én olyan 100 ezer körül szoktam motort venni,általában használtat kereskedőtől.Az utolsót az M3 robogó centrum (center?)-ben vettem,pont 100 volt,január 6-án volt 1 éves,azóta semmi baja.(Yamaha Jog)Régebbi kicsit de önindítós és patent,az aksija is jó még egy év után,melózok vele,szerintem olyan 20ezer km-t már tehettem bele.Csak Yamaha-t vegyél,a Honda-khoz drága az alkatrész és nincs is minden,a Suzuki-k pedig kényesek,hajlamosak ázni is.Szerintem ne vegyél kéz alatt,amit kereskedésben veszel azokat Japánból importálják és gyári alkatrészek vannak benne,ami nagyon sokat számít.Lezáróból egy ABUS olyan 10+ körül van,azt nappal nem nagyon pattintják meg,ujjnyi vastag szemekből áll(jó nehéz is :D)Ez olyan 110+ ezredbe van,még spóroltam is neked,akár egy dobozra is futja még :).Ha tudok még segíteni írj nyugodtan itt,bár E-Mailt ritkán olvasok,MSN-en ani.gab@hotmail.com vagy ha gondolod itt a számom 0620-9835383 (hívhatsz szám nélkül is,nem vagyok rá háklis)Ha Yamaha-t veszel akkor 3KJ-s blokkal vegyél,ezek a következők:
Jog (Artistic)
Jog II(APRIO) - pár dolog (elektronika pl)nincs hozzá
Jog Next Zone
Axis (Kicsit nehezebb és ehhez sincs minden)
Ha strapabíró szívós,hosszútávú motort szeretnél amit ritkán szervízeltetsz akkor egy Jog (Artistic)Ha meg úgy adódik szerelőt is tudok neked hozzá a későbbiekben.Gábor
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
A fősulira szeretnék vele járni, mert nincs messze, de gyalog mégis sok idő, és nem kéne a buszhoz igazítani magamat. :) Majd nézegetem a motorokat, tavasszal lenne esedékes. :)
1. vagyok
hát én Kymcot/Keewayt/Riejut és a többi gagyit alapból kihagynám
2l? max akkor enne az 2 litert ha vontatnák
egyébként szerintem jobb tulajtól venni mint kereskedésből
pl. Szombathelyen van egy használtrobogósbolt
aztán a szarrá kopott gumikat lefestették fekete spray-vel és már ragasztották is rá a cetlit:
Suzuki Sepia
X kilométer
1 tulajdonosa volt
új aszfaltgumik
:DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!