Szerintetek simsont vagy robogót vegyek melyik a jobb?
Simson: Könnyen szerelhető, nagy alkatrész ellátottság, olcsóbb alkatrészek, megbízható ha jó állapotú, strapabíró, kisebb fogyasztás 3,6 liter/100Km, nagyobb vezetési élmény (ha 50ccm-nél beszélhetünk ilyenről.), végsebessége 70-75 km/h. Használható: Közút, közepes nehézségű terep. Könnyen irányítható, jó tapadás a nagyobb kereke miatt.
Robogó: Kevesebb alkatrész, drágább alkatrész, egy új robogó maga borzasztó drága (szerintem), nehezebben szerelhető, megbízható (típusfüggő) pl Apriliáknál biztos nem lenne annyi gond, mint egy kínai csodával. Kényelmesebb, nagyobb fogyasztás (4 liter/100Km), vezetési élmény szinte semmi (hacsak, a gáz húzogatása nem számít valamit. Nagyvárosban talán élvezetes vele menni.) Az újak le vannak fojtva. A lefolytott darabok végsebessége: 40Km/h, a folytás nélkülieké: 70-80Km/h. Használható: Csak közúton, mivel rugótávja szinte nincs. Kevésbé tapad, nem dőlhetsz be kanyarokba, mert kicsúszik alólad, a kis kereke miatt.
Összegzés: Ha nagyvárosban laksz, és nem akarsz "szórakozni" a váltogatással, és van rá pénzed vegyél robogót. (Mellesleg egyáltalán nem köt le a váltogatás, de robogó nagyvárosba biztos, hogy jobb választás.)
Ha falun/kisvárosban laksz vegyél egy JÓ ÁLLAPOTÚ Simsont. (Ha jó állapotú akkor kivisz a világ végére, de ha nem az, akkor többet fogod szerelni mint hajtani.)
Nekem személy szerint volt robogóm is, és Simsonom is. Nekem a Simson jobban tetszett.
Remélem hasznos volt a válaszom, és segítettem a döntésed meghozatalába!
hát szerintem robogó. simson nekem egyáltalán nem tetszik, a váltást meg megtudod tanulni 125köbös motoron is ( ha akarsz tovább haladni a ranglétrán )
Én városban lakom ( 20ezer lakos ) és nekem igy is élmény hajtani,az autókat kerülgetni. hétvégente 100-150 km-ket megyek le vele egyhuzamban, nincs vele semmi baj, 100km/h a végsebessége. Nah már most kinai robogóval biztos csak a baj van. Nekem Aprilia SRem van,tényleg nincs vele semmi baj. 1éves motor 2350euróért vettem újonnan. Kicsit megbántam, mert most úgy áll,hogy lecserelem,és igy talán bukok rajta valamennyi pénzt, bár eladni semmiképpen sem akarom.
Ha hosszútávra akarsz motort,akkor szerintem robogó, ha tudod ,hogy 1-2éven belül lecsereled,akkor elég talán a simson is,vagy 1 használt scooter : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!