Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért füstöl a kocsim? Daihats...

Miért füstöl a kocsim? Daihatsu Charade 1. 0

Figyelt kérdés

Amikor beindítom elég sok füstöt ad ki magából, de azonban mikor már jó meleg a motor nem füstöl csak kellőképen!

Valamint 1000km-en majdnem 1 L olaj (10w40) elhasznál! Most viszem olajcserére és 15w40-eset javaoltak bele! Az autót nem rég vettem ahozképest hogy már lassan 23 éves nincs semmi baja és remélem nem is lesz ezen kívül.

Vizet alig fogyaszt, és elég jó fogyasztása is van!

Nem tudom ez mitől lehet, de az is lehet hogy már az idő vas foga miatt van ez a hibajelenség?

Köszönöm a válaszokat előre is! :)

2014. aug. 3. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Kopik a motor, ennyi. 1000 km-en 1 liter az még nem vészes.

A 15w-ből kicsit kevesebb fog fogyni valószínűleg.

Esetleg szelepszár szimeringet cserélj rajta, az is segíteni fog valamennyit. Esetleg meg is lehet gyűrűzni, de én még tuti nem csinálnám, elég csak akkor szerintem, ha szimering és olajcsere után is fogyni fog az olaj rendesen.

2014. aug. 3. 15:29
 2/9 szántóvető ***** válasza:
motorkopás vagy tömítetlenség miatt füstöl.egy kis ezres motortól szép teljesítmény hogy elment már 23 évet.hány Km-t mentél olajcsere óta?a 15w40-es olaj sűrűbb,talán kevesebb olaj fog fogyni.
2014. aug. 3. 15:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Folyékony motorszerelő nincs. a 15w 40 csak parasztvakítás...azontúl télen be sem indul, mert nem tudja az aksi megtekerni az önindítót..

ami tetszik az az, hogy vizet alig fogyaszt..ez szép teljesítmény.

Ha télen is járni akarsz vele, akkor bizony szembesülnöd kell azzal a ténnyel, hogy az olaj dermed..

tehát 5w30, vagy 0w30 a téli hónapokra. enni fogja az olajat rendesen, de ezek a szintetikus olajak legalább kitisztítják a blokkot.

méghogy 15w40 ...pfff...

fullszintetikust inkább...

2014. aug. 3. 17:07
 4/9 szántóvető ***** válasza:
ja persze 4-5 ezer Ft-os olajat zabáljon a motor nyáron.abban igazad van hogy jobb télen a hidegindítás (és főleg a kenőképesség) miatt,viszont akkor már érdemesebb a motorra költeni a tízezreket.
2014. aug. 3. 17:12
 5/9 anonim ***** válasza:

1000km-en majdnem 1 L olaj (10w40) elhasznál!

Vizet alig fogyaszt

nem füstöl csak kellőképen

23 éves nincs semmi baja

Elég más fogalmaink vannak akkor a nincs semmi bajáról...

Az én autóm is '94-es és 10,000 km-en fogyasztott 3 dl olajat és 0 vizet.

Ha vizet eszik az vagy tömítetlenség vagy hengerfej.

Ha olajat az vagy kopás vagy tömítetlenség valahol.

Nekünk is volt amúgy egy ilyen charadunk, tök jó kis autó volt, sajnos a turbó elszállt benne, felkapta az olajat és elolvadt a motor...

2014. aug. 3. 17:52
 6/9 A kérdező kommentje:

Üdv! Szerencsére ebben nincs turbó! :)

De mivel most kb 3 hete vettem az autót 248 ezer kilométerrel és már 2000 bele tettem! Valamint holnap viszem olajat cserélni, mert a matrica lekopott hogy mikor volt cserélbve na meg az előző tulaj ki tudja mi minden fajta ... olajat tett bele!

Azonban észrevettem hogy a motornál egy kicsit szivárog az olaj, de az annyira nem vészes szerintem, valamint mostanában világít a fékolaj lámpa is, kb 10 percig és abba hadja! Köszönöm, de még várom válaszokat hogy miért lehetnek ezek a dolgok is! :)

2014. aug. 4. 14:47
 7/9 anonim ***** válasza:
3-as te retardált vagy! Ilyen öreg konstrukcióba nem való a vékony olaj! Mikor ezek kijöttek még nem is voltak ilyen vékony fullszint olajak annak a gépnek még kell a 15W40 főleg ha kopott
2014. aug. 4. 14:49
 8/9 anonim ***** válasza:
A fék visszajelzője nem csak olaj hanem kopott fékbetét miatt is szokott világítani
2014. aug. 4. 15:37
 9/9 szántóvető ***** válasza:
az 1-es válaszoló leírta h mit kéne csinálni.a komplett fékvizsgálat mellett cserélhetnél fékolajat,komplett fékcsöveket és a vízcsöveket is érdemes lenne átnézni.a berepedezett cső bármikor elszállhat.és ott van még a vezérműszíj is,az is fontos dolog.ha elszáll mindennek vége.
2014. aug. 4. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!