Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Injektor tisztítót érdemes...

Injektor tisztítót érdemes használni?

Figyelt kérdés

A kocsi 24 éves, CIS rendszerű injektorokkal. Az indítás után kicsit furán viselkedik: kb. 1 perc után csúnyán visszaesik az alapjárat. Mondták, hogy a melegedés-szabályzó koszos lehet belül. Ezért gondoltam az injektor tisztítót.

Tényleg használna? Én azon csodálkozom, hogy ha kb. 40 liter benzinhez hozzákeverek negyed liter folyadékot, annak hogyhogy annyira megnő a tisztító hatása? A másik félelmem pedig, hogy ha el is kezd tisztítani, vajon tényleg a melegedés-szabályzó membránját és az injektorokat tisztítja? Nem pedig a benzintartály faláról oldja le a szutykot és tömi bele az üzemanyag-szűrőbe?

2014. aug. 2. 08:33
 1/2 anonim ***** válasza:

melegedés szabályzó? az meg mi a tosz?

szerintem inkább az alapjárati motorra gondoltak...

felejtsd el az injektortisztító csodaszereket, el kell vinni ultrahangos tisztításra őket, nem egy nagy összeg, de szerintem nem az lesz a baj

2014. aug. 2. 12:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A melegedés-szabályzó a K-Jetronic rendszerű motorokban van. Egy nyomás-szabályozó membrán, amit egy bimetál húzogat a melegedés függvényében. Hidegen nagyobb benzin-nyomást állít be, melegen alacsonyabbat.

Közben megtaláltam a hibát: az alapjárati levegő szelep volt bekoszolódva.

Megtudtam azt is, hogy a mai benzinekbe, még a nem prémium típusúakba is kevernek annyi adalékot, hogy extra adalék már nem kell a benzinbe (legalábbis egy 24 éves, nem tuningolt autóba nem szükséges).

Tegnap megnéztem néhány adalék apróbetűs szövegét. Feketén-fehéren le volt írva, hogy egyszerűen csak petróleum, vagy paraffinolaj van bennük.

2014. aug. 4. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!