Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hozzáértők! Ha egy autó egyik...

Hozzáértők! Ha egy autó egyik oldala alul szét van rohadva, még bírja a kocsi, de egyre furcsább hangokat ad, annak milyen következményei lehetnek?

Figyelt kérdés
Mi történik, ha szétrohad? 10 éves autóról van szó. Pár hete elkezdett magasabb sebességnél fura hangot adni, most már pedig nem merek vele 50-nél többel menni, ráz, morog...stb., nagyon ijesztő. Nem az én kocsimról van szó egyébként, de érdekelne milyen veszélyeknek vagyunk így kitéve.
2010. jan. 11. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Szétszakadni azért nem fog alattad az autó nyugi!

Az alvázban vannak merevítő, teherviselő részek, amik masszívabbak, mint maga az alváz padlólemeze.

Tehát először csak ki lyukak lesznek a padlón, amit úgy veszel észre, hogy esőben beázik a kárpit alatt. Aztán nagyobb lyukak is lesznek rajta, de még ekkor is egyben marad az autó. Ha már ki látsz az alvázon keresztül, én azt az autót már nem használnám.

De egyébként még ez előtt a következő műszaki vizsgán így nem valószínű hogy átengednék hogy ha nagyon durván rohad.

Lehet, hogy a felfüggesztés sem 100%-os már, azért adja a furcsa hangokat.

2010. jan. 11. 18:20
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! És ezentúl akkor csak 50-el lehet vele menni? Különben borzasztó hangot ad és ráz is. Nem tudom meddig bírja. Műszaki vizsgán 1 éve volt, akkor gond nélkül átengedték, hát ennyiz a műszakiról... gondolom nem 2 nap alatt rohadt szét. :S

És ezzel nem lehet már semmit tenni? Ugyanis vállakozáshoz kell az autó és nincs pénz újat venni.

2010. jan. 11. 18:31
 3/9 anonim ***** válasza:
vidd el szervizbe, lehet, hogy csak egy kis alkatrészt kell lecserélni.
2010. jan. 11. 18:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nem az enyém, így sokat nem tehetek. :S De nagyon tartok tőle mi a baj.
2010. jan. 11. 18:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Karosszérialaktos ki tudja cserélni a nagyon rozsdásodó alvázelemeket. Utána egy teljes alvázvédelem és olyan lesz mint új korában.

Persze kérdés, hogy mennyi elemet kell kicserélni, milyen autó, mennyire drága hozzá az alkatrész és megéri-e megcsináltatni.

Egy futóműszervízbe is érdemes lenne elvinni, megnézetni a felfüggesztéseket. Ha kell kicseréltetni a szilenteket, lengéscsillapítókat stb.

2010. jan. 11. 18:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Igenis megtud szakadni a kaszni,pld tornyoknál kerék felfüggesztés rögzítéseknél. Láttam már logó seggű szétrohadt(típust nem írok) átütött motorháztetőket(első gátlók kifigyeltek) "alvázból"kiszakadt komplett felfüggesztéseket.Úgyhogy el tud anyátlanodni egy karosszéria!
2010. jan. 11. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Én sem írtam ennek az ellenkezőjét, de középen kettétörni nem fog. Maximum a kerék fordul ki.
2010. jan. 11. 19:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Bár az is épp elég balesetet tud okozni. :S És a furcsa hangja mitől lehet?
2010. jan. 11. 19:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Bizony, ha a felfüggesztéseknél, tornyoknál rohad szét, akár el is szállhatsz egy kanyarban.
2010. jan. 11. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!