Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet benzines tartályt...

Hogyan lehet benzines tartályt rozsdátlanítani vegyi úton?

Figyelt kérdés

Kismotor benzintankjáról lenne szó. Belül rozsdásodik, sajnos ki kell javítani.

Jellegéből adódóan a kavicsos/csavaros rázós dolog nem játszik semmiképp. (ha indokolt, akkor kifejtem bővebben)

Mindenképp valami szerrel kellene eltávolítani a nem kívánt részt.

Milyen módszerrel érdemes próbálkozni? Melyik a leghatásosabb?

Bioetanolos áztatás, kóla, citromlé, stb? Mivel érdemes próbálkozni?

Kinek mi vált be?

(Ha tudok kölcsönkérni szerszámokat, akkor fúróra erősített drótkefével is megdolgoznám a felületet)

2014. júl. 31. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet keress rá! tankfelújítás egy győri cég megcsinálja normálisan de van rá otthoni kitt is.
2014. júl. 31. 16:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Rakasd át a kérdést a tudományba, ott biztos mondanak a kémikusok valami savat, ami csak a rozsdát szedi le.
2014. júl. 31. 17:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Citromsavas meleg víz(boltban lehet kapni citromsavat nem egy nagy összeg). Szépen lepucolja az acélt.

Aztán ott vannak a különböző rozsdamarók. Bár ezek inkább passzívízaljak a rozsdát minthogy leoldják azt.

Profi megoldás pedig a tankfelújító szett. Igaz nem épp olcsó. Lehet olcsóbban kijössz ha veszel egy új tankot, de ez tartalmaz olyan védőfestéket is amitől nem fog újra rozsdásodni a tank. Mert ha csak eltávolítod a rozsdát akkor idővel megint kijön majd rajta.

2014. júl. 31. 17:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! (bár a második válaszolót nem tudom hova tenni..) :)

Erről a tankfelújítóról még nem hallottam, de tényleg elég profi megoldásnak tűnik. A citromsavas ötletről nemrég olvastam csak, de eddig az a legszimpatikusabb, az olcsósága miatt.

Tank-csere szóba sem jöhet. Konkrétan a váz a tank... elég sokat és pontosan kéne hegeszteni... :)

Esetleg egy plusz tartályt felszerelhetnék, hely van, de elég tré megoldás, inkább mentem a jelenlegit.

2014. aug. 1. 00:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Mit nem tudsz rajta hova tenni?

Van olyan témakör az oldalon, hogy Tudományok. Ott elég sok gyakorló vegyész/kémikus van, akik valószínűleg tudnak ajánlani neked valami egyszerű módszert, amivel olcsón és tisztességesen el tudod távolítani a belső felültről a rozsdát, a nélkül, hogy azt passziválnád vagy jelentősen roncsolnád az anyagot.

Ez után az alapozás és a fényezés kérdésre már talán fognak tudni válaszolni itt is és az otthon kategóriában is ( mivel ott meg sok olyan ember akadhat, aki dolgozik fémmel pl ).

Most már érted?

2014. aug. 1. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!