Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért áll le a corsa?

Miért áll le a corsa?

Figyelt kérdés
Van egy x14xe motorkódú corsám és azt a hibát produkálja menet közben, hogy motorfék használatkor kigyullad az engine lámpa a műszerfalon majd ha a fordulat le megy 1000 alá akkor leáll az autó.Alapjárati motor kiszedve szép tiszta, EGR szelep szintén, vákuum csövek átnézve elvileg nem repedtek , ami necces volt az cserélve lett.Van valakinek hasznos ötlete?Előre is köszönöm.
2014. júl. 31. 08:17
 1/9 anonim ***** válasza:

1000 alatt üresbe is leáll? mert sebességbe még jóhogy lefullad....

gyertya csere mikor volt?

2014. júl. 31. 10:54
 2/9 Beviz Elek ***** válasza:

Ki kellene olvastatni a hibakódot, az talán segítene, így csak tuippelgetni tudunk.

A leírás alapján olyan mintha motorfék után nem adná vissza a gázt, tehát az ezért felelős résszel kezdeném.

Csak érdekesség: az EGR nekem is tiszta volt, de magas volt az alapjáratom és kb 300at még megemelt amint sebességbe raktam. Ha kivettem, vissza is esett.

Az enyémnél úgy van megoldva, hogy sebességberakásnál az EGR egy kicsit nyit, ezzel emelve egy picit a fordulaton a könnyebb elindulás érdekében. A szelep rugója viszont el volt gyengülve, ezért nagyobb mértékben volt nyitva a kelleténél.

2014. júl. 31. 10:59
 3/9 Beviz Elek ***** válasza:

Sebességben sem kellene leálljon. Magas fordulaton motorféknél elveszi a gázt, alacsonyon visszaadja. Vagyis kellene neki...

elektronikamentes régi benzines is elmegy 2esben gázadás nélkül!

2014. júl. 31. 11:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Hibakódot sajnos nem tárol el, már volt nézve, a leállás menet közben történik mint írtam motorfék után (motorfékezni álló helyzetben nekem még nem sikerült), gyertyák is cserélve, üzemanyag szűrő szintén.
2014. júl. 31. 13:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja és alapjárat normális,ott nincs gond.
2014. júl. 31. 13:09
 6/9 A kérdező kommentje:
És még valami, amikor leesik a fordulat természetesen benyomott kuplungnál történik, ha felengedett kuplungnál csinálná akkor nem járnék utána miért csinálja, mert akkor tudnám, hogy balf.sz vagyok és lefullasztom.
2014. júl. 31. 13:11
 7/9 Napkiraly ***** válasza:
Lambdát próbáltad lehúzni
2014. júl. 31. 21:43
 8/9 A kérdező kommentje:
Lambda szondát a diagnosztikai műszer jónak írta.
2014. aug. 1. 09:53
 9/9 Napkiraly ***** válasza:
Nem azért. ha lehúzod figyelmen kívül hagyja a lambda - MAF szenzor kibocsátásszabályzást, és automatikusan fog befecskendezni. Így kizárhatsz jópár hibalehetőséget
2014. aug. 2. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!