Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tanács váltóolaj cserében?

Tanács váltóolaj cserében?

Figyelt kérdés

Ki szeretném cserélni a váltóolajat a fókámban. Tudnátok ajánlani valami jó minőségűt? Az ár most másodlagos a minőség a fő szempont! És milyen gyakran illő cserélni a váltóolajat? Kb hány liter kell?

2006 Ford Focus 1.6 benzin 100LE kombi, manuális váltóval.

Köszi előre is a válaszokat!

2014. júl. 25. 06:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ne vegyél Brembo-t, az valóban más kategória. Nem fogja jobban elkoptatni a tárcsát. Az autósboltban a középkategóriájú betét tökéletesen megfelel, magát a autó fékrendszerét is a normál betétekhez tervezték.

77e km-nél pedig felesleges váltóolajat cserélned.

2014. júl. 25. 12:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. júl. 25. 13:20
 13/18 anonim ***** válasza:
Valóban, váltóolajat még nem szükséges cserélned 100ezer alatt, max akkor tanácsos, ha évekig állt a kocsi. A Brembo betét pedig teljesen felesleges, nem lesz érezhetően nagyobb a fékhatás. Azokat a betéteket inkább nagyobb terhelés elviselésére tervezték, neked egy olcsóbb fajta is bőven megteszi.
2014. júl. 25. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:
Tárcsát még nem kell cserélned 77000 km-nél? Meglepő ez számomra.
2014. júl. 25. 18:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Nincs ebben semmi meglepő, az én 22 éves mazdám is még az eredeti féktárcsákkal fut elöl, hátul...pedig 325e km van benne.
2014. júl. 25. 22:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdező ne foglalkozz a butákkal, hagy vigyék csak á szákszervízbéé és fizessenek 10 ezer ft-ot az olacserelehúzásért :D Váltóolajat egyébként nem kell cserélni 77-nél, a brembo betét lehet hogy tényleg nem ideális, illetve bizonyos keményebb fékbetétekkel nyüszögni szokott a fék. Egyébként szerintem kb. 2 liter lehet a váltóolajad.
2014. júl. 25. 22:52
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Tegnap cseréltem le a motorolajat, az olajszűrőt és a légszűrőt is. Minden jó eddig:) A váltóolajat békén hagyom. Amúgy teljesen jó állapotban vannak a féktárcsáim, nem sokat koptak. Inkább a betétek kezdenek már odalenni.
2014. aug. 3. 22:13
 18/18 anonim ***** válasza:

Érdekes mert a márkaszervíz 35 ezernél cserélte le a Cordobám váltóolaját... most látom a szervizkönyvben.

Gondolom az első ciklusban harminc körül, a másodikban 200e km-nél kellene olajat cserélni. A kézi könyvben pedig azt írja a gyártó hogy szükségtelen. Akkor most hogy van ez nem tudom.)

2017. szept. 27. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!