Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő tanuló kérdések?

Kezdő tanuló kérdések?

Figyelt kérdés
Először is elnézést, de nem merem megkérdezni az oktatómtól..hogyha "sebességbe" van, akkor az azt jelenti, hogy egyesbe, kettesbe, vagy egyéb ilyenekbe van ? az ürest azt tudom... nem merem megkérdezni tőle, mert eszméletlen mit csinál... jó, bénázok, de tanulok... az elindulás nem igazán megy, megyek rutin órára, ötször próbálkozhatok elindulni, hogyha nem megy, akkor nekem arra a napra vége... mondja, hogy " tudod mekkora szégyen ez? mára vége " és ennyi... mondhatjátok, hogy lánynak nincs helye a kormány mögött, de..de mégis el kell jutnom Aból Bbe
2014. júl. 24. 21:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na figyelj. Az autó sebessége úgy működik mint a bicajnál. A sebességváltó is. Bicajnál is tudsz váltani, autónál is ugyan az a szitu, csak ott ugye nem lánc van hanem fogaskerék és nem látod mint a bicajnál.

A működés lényege mind az autónál, mind a bicajnál, hogy ha kisebb sebességbe van akkor könnyen megy de lassan, ha nagyobb sebességbe, akkor nehezebben megy de gyorsan. Ezért kell sebességet váltani. Először könnyen kell elindulnia az autónak, aztán ahogy gyorsul, úgy kell a nagyobb sebességbe tenni folyamatosan, hogy gyorsan menjen. Ha lassan akarsz menni, akkor a kis fokozatokba maradsz.

A válasz tehát igen a sebességben szó azt jelenti hogy nem üresben van az autó, hanem 1-5, valamelyik fokozatban.

Azért kell üresbe rakni ha megállsz, mert a 0 sebességhez nem lehet sebességben az autó, mivel nem megy. Olyan ez amikor a bicajjal megállsz de közben hajtanád...eldőlsz.

Egyébként válts oktatót, mert ez a módszer nem alkalmas arra hogy megtanuld.

2014. júl. 25. 07:19
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, egyáltalán nem ilyen válaszokat vártam, hanem lehurrogókat, de kellemesen csalódtam :)
2014. júl. 25. 11:53
 13/17 anonim ***** válasza:
Gondolom benzines autóról van szó. Mi nem megy? Kevés gázt adsz, vagy kivágod a kuplungot? És ha sikerül elindulni, akkor már megy minden?
2014. júl. 25. 13:53
 14/17 A kérdező kommentje:
egy mazda 3asról van szó, benzines és eddig nem sikerült elindulni egyszer se, régebben volt egy barátom, akkor ő tanitgatott egy picit, egy toyota celicája volt azzal sikerült elindulni és tudtam is egy picit vezetni, de az dízel volt :)
2014. júl. 25. 14:28
 15/17 anonim ***** válasza:

"egy toyota celicája volt azzal sikerült elindulni és tudtam is egy picit vezetni, de az dízel volt"

Nem létezik dízel üzemű toyota celica, az egy sportkupé, de ez teljesen mind1 most, csak szútra a szemem :)

a sebességbe van aza autó akkor az ahogy mondták, 1-es, kettes stb. tehát nem üresben van. Próbáld nyugodtan csinálni, nem kell görcsölni. Benyomod a kupplungot, sebességbe rakod, aztán szépen lassan elkezded kiengedni, tulajdonképpen akármilyen lassan is kiengedheted, ez amit mondanak, hogy elkezded lassan engedi, aztán ha érzed hogy elkezd fogni a kupplung akkor adsz egy kis gázt és gyorsabban engeded, ez csak a célszerűség miatt van, hogy normál tempóban elindulj mondjuk egy lámpánál. De először célszerűbbnek tartom kicsit játszani a kupplunggal, akár gáz nélkül is, csak szépen engeded ki, nagyon lassan, hogy megtapasztald mit csinál az autó. Szóval a lábfejedet csak tudod tetszőlegesne lassan mozgatni gondolom...? Alapjáraton gázadás nélkül is tök simán ellehet indulni bármilyn autóval ha nagyon lassan kezded el kiengedni a kupplungot, utána próbálgadod pici gázzal, kicsit nagyobbal, és szépen rá lehet érezni, hogy mi az ideális egy normálsi elinduláshoz. Persze ehhez nem ártana egyszer elmenni családtaggal egy kietlen helyre, vagy akár az udvarban próbálgatni (ha van)

2014. júl. 25. 23:05
 16/17 A kérdező kommentje:
ma reggel 10kor voltam rutinon másodszorra... jól leüvöltötték a fejem, tényleg váltani fogok..
2014. júl. 27. 14:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Mindenképpen váltsál tanárt. Elfogadhatatlan, hogy kiabáljon veled, csak mert lefullad az autó. Pláne a rutinpályán, ahol nincs semmilyen veszély.

Ha van lehetőséged, szerintem válts iskolát is,

2014. júl. 29. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!