Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi 80, vélemények?

Audi 80, vélemények?

Figyelt kérdés

300-400 ezer Forint között keresek magamnak autót, és ezeken az Audikon megakadt a szemem. 1.8-2.0 benzin motorokkal nézegetem őket, és ennyiért vannak szép példányok. Néztem még TDI-t is, de ennyiért nincsenek jók.

Első autóm lenne. 3 éve van jogsim, vezettem is elég sokat, tehát nem az a tipikus "megkaptam a jogsit, de még bizonytalanul vezetek" típusú vásárló lennék.

Mennyi a fogyasztása ezeknek országúton/városban? Mik a típushibái? Mi az amire az általános dolgokon kívül érdemes odafigyelni? Megéri-e az árát, vagy esetleg tudtok-e más autót ajánlani helyette?

2014. júl. 22. 19:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Írták hogy az 1.8-as 7 liter körül eszik. A szüleim 1.4-es Renaultja is ennyit eszik, tehát nem rossz az a 7 liter. Az átírás, biztosítás, vásárlás utáni szerviz bele van kalkulálva.
2014. júl. 23. 16:13
 12/20 anonim ***** válasza:
Dízel 5 alatt is eljár, ahhoz képest sok :)
2014. júl. 23. 17:03
 13/20 A kérdező kommentje:
Na igen, egy 90 lovas tdi lenne az igazi, de az drágább, illetve félek hogy már nagyon le vannak hajtva. A benzinesekben is benne van 200-300 ezer kilométer. A dízelekben szerintem minimum a duplája, pláne az Avantokban.
2014. júl. 23. 17:43
 14/20 anonim ***** válasza:
1.8-as nagyon jó motor. Érdekességképp, ha elszakad a vezérműszíj se vágja galyra a motort, hanem beteszel egy újat és mész tovább.
2014. júl. 23. 19:30
 15/20 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Van a családban ugyanilyen kategóriájú 1.8-as benzines, az városban 9 liter, ha dinamikusan mész, néha jobban nyomod 10. Országúton finoman járva 6. Vegyes 8-8.5 liter. Nem mondom, hogy nem ehet kevesebbet egy 80-as audi, de a 7 liter az vegyes fogyasztásnak tudom elkpézelni, és talán annak is szépítve, de ne legyn igazam! Ettől függetlenül fenntartom, hogy jó vétel lehet.
2014. júl. 23. 22:31
 16/20 anonim ***** válasza:
20% város 80% országút. Így jön ki a 7nliter
2014. júl. 24. 06:56
 17/20 anonim ***** válasza:
elfogadom
2014. júl. 24. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:

A 90-es években vezettem ilyet. 1.6-benzin gyönyörű szép bordó metál. Annak idején a legjobb autó volt a kategóriában. Galvanizált és nem rohad(az első hülyeségeket írt)!, erős tartós pörgős motorral.

Semmilyen tipushibáról nem tudok, a kerékcsapágy ugyanaz volt benne mint bármely golfban és bírta a strapát. Néha a hátsót után kellett állítani és ennyi. Bárcsak ilyen autókat csinálnának ma is. A fogyasztása 7-9 liter között volt s belül műszerek is mutatták a pillanatnyit.

Annyira jól bírta ez az autó hogy a rokonom 400ekm után egyszer fel is újította (gyűrűzte) a motort és ezután másodjára is kicserélte a motort mert annyira egyben volt még az autó. Valahogy nem olyan régen cserélte le huszonéves korában.

2017. dec. 1. 03:22
 19/20 DHCP válasza:
16-os. mond! csak hallottad vagy tapasztaltad? elsőre furcsa, hogy a gyári 8,5 helyett 6,5-7et eszik az én b3-as kombi 1.8 8v abs-90hp passatom. igaz, hogy 90 felett sose megyek de 80 alatt sem. videéken van használva. 4 év alatt annyi baja volt a motornak összesen(most épp 28 éves), hogy semennyi.
2019. júl. 5. 17:05
 20/20 anonim ***** válasza:

DHCP

Ha végigolvastad a válaszokat akkor láthattad volna, hogy írtam:

Van (még mindig megvan) egy 1.8-as sedan és 2.0 cabriom.

2019. júl. 5. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!