Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert fogyaszt egy 50 ccm is...

Miert fogyaszt egy 50 ccm is motor ugyanannyit mint egy 1600 as?

Figyelt kérdés
Meg ha ket utemu is a motor es magas fordulat szamon mozog egy auto sulya es motor hengerurtartalma messze meghaladja pl egy robogoet. Ilyen alapon mennyi az min hatarertek amitol megeri motort vasarolni hogy ne fogyasszon es ereje is legyen? En konkretan egy regebbi stilusu chopperra gondolok.
2014. júl. 22. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Min. 400 ccm
2014. júl. 22. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
A fogyasztás nem csak a hengerűrtartalomtól függ, hanem a teljesítménytől, keverékképzés módjától, attól, hogy mekkora a teljesítményszükséglet az adott jármű mozgatásához..
2014. júl. 22. 15:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Arra azért kíváncsi lennék, mikor fogyaszt egy 50es annyit mint egy 1.6os. Maximum egy teljesen végletekig kihegyezett versenyre épített 2t.
2014. júl. 22. 15:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Siman megeszi a ketutemu robogo a 6-7 litert! Barataim huzzak neki nem olyan durvan de igy is zabal.
2014. júl. 22. 18:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Alapszabály, hogy egy belsőégésű motor minél kisebb, annál rosszabb a hatásfoka. A kis, 50-es, kétütemű motorka hatásfoka botrányosan rossz, rengeteg a hőveszteség, a teljesítmény nagy része megy el a segédberendezések hajtására (gyújtás, generátor, hűtés). Ilyen kis méretben a hajtáslánc veszteségei is arányaiban nagyobbak. Főleg a robogók esetén: a CVT baromi egyszerű és kényelmes dolog, de borzalmas a határsfoka, az autó száraz kuplungja és fogaskerekes váltója messze kevesebb veszteséget okoz, mint a robogó variátora.

De a használat módja is más. Egy 50-es robogót hajtani kell ahhoz, hogy haladjon, a maximális teljesítményének nagy hányadát adja le folyamatosan - akkor is, ha az ember nem húzza neki nagyon. Ettől nő a fogyasztás. Egy 1.6-os motorral szerelt autónál a motort nem kell annyira kihajtani, a csúcsteljesítmény kisebb hányadát adja le általában, ez jótékonyan hat a fogyasztásra. De ha az autónak is nyomod, mint az őrült, az sem fog 6-7 litert enni és a robogó is elvan jóval kevesebből, ha elég a 30-40 km/h-s utazósebesség.

2014. júl. 22. 18:50
 6/6 anonim ***** válasza:
én itt gyk-n figyeltem fel egy hozzászólóra, aki azt írta hogy 500 ccm-es 4hengeres Aprilia RS500-asa van, először nem hittem el, és privátban ráírtam, hogy mutassa már meg, írta hogy semmi gond, hivjam fel és beszéljünk meg egy időpontot. Kiderült hogy csak 108 km van köztünk, így még azon a héten szombaton el is mentem hozzá. Valóban megvolt neki az RS500, és valóban 200 lóerő körüli gép volt, persze tele elektronikus szabályzásokkal, de mondta hogyha nem lennének elektronikusan szabályozva a fokozatok, akkor motorozhatatlan lenne a gép. Előttem tankolta meg a motort, felültem mögé és először csak mentünk egy kört, mit ne mondjak, kegyetlen erő volt a motorba, de 140-150 fölé nem húzta, mondta hogy majd délután megyünk egy pályára, és ott majd gyorsabbak leszünk. Valóban, a pályán majdnem elfostam magam mögötte, 268 km/h ig húzta ki egyenesben (pedig még ment volna), ekkor pörgött 18-19ezer között a motor, egy tankkal 47 km ment le, tehát 19 liter benzin 47 km-re volt elég, 40 liter körül fogyasztott a motor. Ezt csak érdekességként írtam le, meg hogy egy kétütemű 500 ccm-es motor mire képes, persze ehhez benzin is kell. Egyébként át lehetett állítani az elektronikáját, és a hét sebeségi fokozatból 6 sebességi fokozatban emelte az orrát a motor.
2014. szept. 3. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!