Yamaha DT 50, Suzuki RMX 50 vagy Derbi Senda DRD 50?
Melyik lenne a jobb ?
Én a Yamaha és a Suzuki mellett állok, főként , hogy suzuki autónk is van, és az elég jól bírja, a yamahát pedig 1-2 ismerősöm ajánlja, akik eléggé értenek a motorokhoz.(Nem ezeket venném, de ha most vehetnék, akkor melyik a jobb választás ? Milyen szempontokat kell figyelembe venni 50es motor választásnál ?
én is a yamahát mondanám, azért, mert minarelli am6-os blokk van benne, bármikor bármit találsz hozzá, akármi kell, ez a leggyakoribb blokk...
igazából semmi különöset nem kell figyelni az 50-es motorok vásárlásakor, annyi a lényeg, hogy
- semmi csörgés/zörgés/ciripelés ne jöjjön a blokkból
- szépen egyenletesen, kihagyás nélkül járjon a motor
- akkor sem emelkedhet meg az alapjárat ha huzamosabb nyélgázas szakasz után behúzod a kuplungot és elengeded a gázt
- váltó szépen vegye a fokozatokat
- kuplung ne csússzon meg, még 6-ban teljes terhelésnél/fordulatnál sem...
- külön olajozást működésében sose bízz, át tudnak vágni vele, érdemes úgy gondolkodni, hogy nem működik, nehogy meglepődj ha nem működik, és az előző tulaj keverte a benzint
Nagyjából ennyit kell figyelni a blokkon, a külső dolgok, mint fények/visszajelzők ellenőrzése nem kíván túl nagy szakértelmet, az esztétika szintén, fékek szintén láthatóak, hogy mennyire kopott a tárcsa meg a betétek, telók csillapítsanak szépen, ne engedjék az olajat.
a teljesen felújított makogásokat sose hidd el, én tavaly újítottam fel a mocim saját célra, kb 70 rongy ment el csak az alkatrészekre, úgy, hogy csak főtengely + hengerszett csere volt, kuplunghoz nem nyúltam, az még lett volna vagy 20 ropi, szóval egy valódi komplett felújítás legalább 100 rongy (és abban még nincs munkadíj ha szerelővel csináltatod) ha nem gagyi kínait vagy bontott szart akarsz beletenni, akkor nem éri meg felújítani, majd eladni, mert soha nem látod viszont azt a pénzt, tehát így tekints az olcsó "frissen teljesen felújított" motorokra...
Hogy nézett ki az a Suzuki? :)
Abban az időben én is árultam egyet pont :)
Akkor az a motor az enyém volt :)
Mentél már vele? Milyen? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!