Honnan lehetne régóta a sufniban porosodó simsonokat szerezni?
Az információ, az a fontos... :) Ha nincs, akkor sajna nincs.
Én csinálom azt amit leírsz, papírokat ragasztgatni vagy utcán kérdezősködni szinte esélytelen.
Ismerősökön keresztül megtudni hol mi van vagy valami régi motorral forgalmas helyen megállva és a motorra érdeklődően nézőkkel szóbaelegyedve lehet találni ezt-azt.
Nekem a legkomolyabb "fogásom" ismerősön keresztül jött: beszélgettünk a mocikról, erre beugrott neki, hogy 5 házzal arrébb a néninél vannak motorok. Aztán a néni egyik rokonát megkértem, hogy szóljon pár jó szót az érdekemben, hogy a néni beengedjen.
Aztán amikor bejutottam nagyon meglepődtem és rögtön vásároltam is: Jawa 360, Superelastik oldalkocsi, MZ ETS, Pannonia...
Na de ilyen nem sok van már, vagy eladták, vagy kivitték a fémtelepre. Nagyon figyelmesnek, jól tájékozottnak és körültekintőnek kell lenni hogy az ember bármit "találjon".
Hajtórudat elflexelni? Jézus... Fékfolyadék, gázolaj, melegítés, bármi, csak vágni ne kelljen, mert az drága.
Ilyen gépek jellemzően idősebb embereknél vannak elfekvőben - értelemszerűen a nagyszüleid korosztályától lenne érdemes érdeklődni. de ismeretlenül nem valószínű hogy beengednek bárhova, ezért írtam hogy ismerősökön keresztül...
Ismeretség kell hozzá. Ha csak úgy rákérdezel valakire, akit nem is ismersz, akkor még ha tud ilyen motorról, akkor se mondja meg.
Én tudok pár veterán járműről a faluban, csak azokat nem adják el, pedig le vannak már állítva jó pár éve. Van egy idióta akinek ki van rakva a kerítés mellé egy Danuvia. Ott rohad szerencsétlen már hosszú évek óta, de ha rákérdez az ember, nem eladó mert fel lesz újítva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!