Yamaha aerox gyári állapot, milyen tuningot érdemes venni bele?
Leginkább semmit. Hagyd úgy, ahogy van. Hidd el, 2 év múlva bánni fogod a legutolsó ft-ot is amit arra költöttél, hogy "na 70 helyett most 75-80 a vége". Ennyi idő alatt bőven ki fogod nőni, és minimum 125-ös motorra akarsz majd váltani. Az meg alapból helyben hagyja majd a "tyúningolt" robogódat.
Arról nem is beszélve, hogy bármilyen tuning a fogyasztást nagyban növeli. Az Aerox alapból 3l felett eszik, mivel nagytestű. Ha nekiállod piszkálni, a 4l lesz a minimum, de sokat hallani 5l-be benéző fogyasztásokról is. Ez több, mint kiábrándító egy 50-es robogótól. Egy kis ccm-es kocsi eszik ennyit.
A másik dolog, amit ajánlok figyelmedbe, hogy nehéz lesz eladni egy tuningolt robogót. Ilyet senki se akar magának venni, mindenki a gyárit keresi (te is azt vettél!). Mint említettem, 2 év múlva úgyis váltani akarsz majd nagyobbra. Persze ha városba kell, nem biztos, hogy lecseréled, de városba meg minek a nagyobb sebesség?
A hangról: ez ugyebár a kipufogótól, és a légszűrőtől függ. Én amondó vagyok, a legjobb a gyári. Profi mérnökök nem véletlenül ilyet terveztek rá, a motor élettartamának és működésének ez a legjobb. Ha változtatsz, az élettartam nagyban rövidülhet. No persze kapni jó kipufogókat, amik már 50-es hengernél is dobnak valamit a sebességen (rendszerint alacsony fordulaton kicsit nyomatékosabbak tőle a robeszek), de ezek 40-50 ezer ft-ok, megér ennyit? A hangja nem lesz szebb, max hangosabb, a szomszédok örömére.
Jobban nézzen ki: no, talán ezzel a ponttal értek egyet én is. Festésen változtatni, egyénivé tenni nem rossz dolog, elismerem, ez sokat tud dobni a megjelenésen. A magam részéről nagyon tetszenek azok az 50-es robogók, amik a gyártó versenysportban használatos színeit viselik. A Honda-nál, Aprilia-nál, és a Yamaha-nál is látni ilyet. Pl itt van ez az Aerox, ami MotoGP replika lett: [link]
Rossi replika, szerintem jól áll neki.
Vagy itt van ez a full fehérre átpingált darab, ez se rossz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!