Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogyan szoktatok alkudni...

Ti hogyan szoktatok alkudni egy autó árából?

Figyelt kérdés
mik a praktikátok, trükkök?
2014. júl. 20. 12:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
27%

Hát először is ugye a legfontosabb legyen kiszemelt autó, tegyük fel egy BMW, elmész megnézni, összehívod a abrátokat, rokonokat, akinek a nevére lesz mondjuk (az én esetemben, mivel nekem magas lenne a kötelező, ezért nagyapám nevére szoktam iratni a kocsikat, meg anyám nevére)

aztán odamenni, körbenézni a kocsit, elkérem a kulcsokat, leteszteljük, minimum 10 km kell, magas sebesség, fékteszt minden, meg padlógáz a váltó jól kapcsol-e ha automata, aztán visszavinni, és esetemben jól lefikázom milyen fos, ez-azt cserélni kell ezt azt a motorban is, hallja ezt a ahngot? uram ez az autó egy bontószökevény, ezért kellett eljönnünk ilyen mesze?

ha ezt tudom nem tankolom meg a kocsim, ha ezt most nem veszem emg hatalmas károm keletkezik.

nézze 1 millioért hirdeti ezt a BMW-t, nekem ez 600-at ér meg!

Ilyenkor már meg vannak törve, megmondják 800 az utolsó ára.

mondom ne ezen muljon aztán 650, aztán kiveszem a zsebemből a pénzt elkezdem számolgatni, meg kicsapom a motorháztetőre, nézze, ebből mindent meg tud venni a családjának, jól jár ha eladja nem kell többet hirdetnie már viszem el azonnal.

aztán általába belemennek ha nem odaadom an évjegykártyám és ált. visszahívnak a hazafele uton de akkor azt mondom a benzin miatt (visszaut) már csak egy tizessen kevesebb szal 640.

Nagyjából így.

Persze mindenki máshogy alkuszik, nagyobb kocsibol könnyebb kisebből nehezebb de én csak nagy kocsikban utazom.

2014. júl. 20. 12:56
 2/14 anonim ***** válasza:
5%
ja és ha üzembentartora veszed akkor csak 12 ezer az átirás bármennyi köbcentis is a verda! szóval ezen is százezreket, több tízezreket lehet fogni akár, ztán ha később eladod előre kitöltött adávételit viszed, és majd ráérsz átiratni több év múlva.
2014. júl. 20. 12:57
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nekem ez kicsit bonyolult, meg látszik rajtam, hogy tetszik a kocsi, nehéz lenne lefikázni :S
2014. júl. 20. 13:02
 4/14 A kérdező kommentje:
Várom még a válaszokat.
2014. júl. 20. 13:03
 5/14 anonim ***** válasza:
83%

amit az első ír az baromság XD

Én év végén tervezek autóvásárlást és már a telefonba megfogom kérdezni hogy irányár e, hogy tudjam, számíthatok e arra hogy olcsóbban elhozom. Telefonban alkudozni nem jó ötlet de azt azért meglehet kérdezni hogy irányár e a meghirdetett ár.

Miközben nézed a kocsit keresed a hibákat mert hát minden használt autón van. Egy-egy hiba indok lehet az alkura. Ha mégse találsz hibát akkor mondhatod hogy legalább az átíratás összegét engedje el ami egy kisautónál 50.000ft, vagy ha azt se akkor legalább az eredetvizsga árát ami 17.000ft pedig az eladó dolga lenne.

2014. júl. 20. 13:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor kiegészíteném, hogy ha így kezdené a leendő vevő az alkudozást, akkor szó nélkül ülnék be az autóba és hajtanék el a helyszínről :)
2014. júl. 20. 13:21
 7/14 anonim ***** válasza:
80%

Először is állapotfelmérés, megnézed minden rendben van-e vele, próbakört általában csak akkor engednek ha potenciális vevő vagy, nem fogják úgy kezdeni az eladást hogy emnjünk egy kört. Utána ha mindent jónak találtál, esetleg szerelőnek megmutatod.

Ha nem találtál semmi kivetnivalót, akkor 10%-os alkuval érdemes kezdeni, mert nincs reális alkualap. Ha találsz valamit amiről nem tájékoztatott az eladó, vagy nagyon nem tetszik, akkor azzal a hibával arányosan kell alacsonyabb árat mondani. Persze határozottnak, de udvariasnak kell lenni. Ha bunkó vagy (mint ahogy az első előadná), akkor vagy nem enged az árból, vagy el sem adja.

Még egy megjegyzés: érdemes a saját nevedre íratni mert akkor lehet drágább lesz a köteleződ, de így benne leszel a bonus-malus rendszerbe, és gyorsabban elérheted a B10 fokozatot.

2014. júl. 20. 13:36
 8/14 anonim ***** válasza:
40%

"vagy ha azt se akkor legalább az eredetvizsga árát ami 17.000ft pedig az eladó dolga lenne."

Nem az ő dolga lenne, hanem megegyezés kérdése.

2014. júl. 20. 13:52
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
főnök! mennyit enged a felibűl
2014. júl. 20. 14:39
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Az első egy hatalmas baromságot írt!!!

1milliós autót 640000-ért?

Kicsit több mint a felért?

:-)

Nincs olyan balek aki odaadná.

Pláne ha ért az autókhoz az eladó akkor aztán mondhatja neki hogy ennek meg annak nincs jó hangja....

2014. júl. 20. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!