Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnék gyorsabban...

Hogyan tudnék gyorsabban elindulni?

Figyelt kérdés
oktatóm szerint egy kicsit lassabban indulok el, mint kellene.
2010. jan. 9. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem írtad, milyen jármuvel, de feltételezem, autóval. Hát, ha még autóssuliba jársz, akkor elobb-utóbb megtanulod.. ha meg nem, akkor gyakorlás! De attól is fugg, hogy a motor benzin vagy dízel, dízellel nem nagy kunszt "gyorsan" elindulni, a benzineshez érzék kell. Amúgy meg mi az, hogy túl lassan indulsz el, nem gyorsulási versenyekre kell az embernek a jogsi...
2010. jan. 9. 10:57
 2/7 A kérdező kommentje:
még két órám van a forgalmi vizsgáig. és igen autó és benzines.
2010. jan. 9. 13:37
 3/7 A kérdező kommentje:
amúgy te mit tartasz normális sebességű elindulásnak?
2010. jan. 9. 13:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Én amikor a jogsit tettem le, az oktatóm úgy tanította hogy a kuplungot finoman felengeded, és ha teljesen fel van engedve, akkor kell finoman gázt adni (dízelen tanultam).

Hát egy normális elindulás... hmm... nehéz ezt behatérolni. Állj be valaki mögé pirosnál és ha elindulásnál fel tudod venni az ő sebességét, akkor az átlagosnak számít. Ha mire Te elindulsz ő már "kilóméterekre van", akkor tényleg sokat "tökölsz" elindulásnál :)

De nyugi, erre rá kell érezni... nem lesz itt gond :)

2010. jan. 9. 13:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Adj több gázt és gyorsabban engedd a kuplungot.
2010. jan. 9. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Első verzió:

1. Kuplung be.

2. Tedd a váltót egyesbe

3. Nyomd padlóig a gázt.

4. Engedd fel a kuplungot.

Ennek az oktató, és a vizsgabiztos nem nagyon szokott örülni.

Második verzió:

1. Nyomd be a kuplungot.

2. Tedd egyesbe az autót.

3. Nyomj anyi gázt, hogy a motorfordulatszám, olyan 1500-2000(Benzines) közelébe kerüljön.

4. Kezdd el felengedni a kuplungot, ne tl lassan, de ne rángasson az autó.

2010. jan. 9. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
uuu nálam is ez volt a para tárgya....aztán a vizsgabiztos is mondta,hogy elég lassú az elindulás,de ha gyakorlok majd belejövök.Ez tényleg olyan amire rá kell érezni nem is gyengén.most másfél éves a jogsim de fél év után már nekem is ment az elstartolás:)
2010. jan. 9. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!