Para hogy lefulladtam a kocsival mikor zöld lett a lámpa?
Az sose baj, ha félsz attól, hogy balesetet okozol, vagy baleset részese leszel (önhibádon kívül). Kell egy egészséges tartás az úton, éberen tartja az embert, az érzékeit, sokszor segít elkerülni olyan helyzeteket is, ahol te szabályos vagy ugyan, más a birka, de mégis te oldod meg, hogy ne legyen baleset belőle.
Mivel lefulladtál mikor zöld lett, és 5 másodperc múlva már piros volt, az valószínűleg valami kanyarodósáv lehetett. Egyenes úton általában hosszabbak a lámpák. Ilyen helyzetben, főleg nagy forgalomnál sokan áttolják még a sárgán, sőt, a piroson is az autót, hogy haladjon a forgalom. Nem túl egészséges dolog, sőt, balesetveszélyes is, de ha körültekintően csinálja az ember, akkor elnézhető, tolerálható a dolog. Ha ilyen helyzetbe kerülsz (lehetőleg kerüld az ilyen helyzeteket, de ha mégis), akkor nem szabad kímélni az autót, keményen oda kell taposni a gázpedálnak és kipörgetni a motort, hogy minél hamarabb átérj. De a legjobb, ha kivárod a következő alkalmat a lámpáson történő áthaladásra. Ne kockáztass, annak sosincs jó vége.
Elképzelhető, hogy elővesznek, de ennek szerintem nem nagy az esélye. De azért legközelebb jobban figyelj oda. A piroslámpát elég komolyan veszik a yardok, jogsibúcsú jár érte (és persze kemény pénzbünti) legtöbbször.
Istenem....
Milyen autót vettél ? Skoda 120L? Mert egy normális autót leveszed gyújtásról benyomod a kuplungot és pócc röff inditod... Kb 10 mp idő kiesés egy kezdőnél. Zöld lámpa meg legalább 30 mp-ig van.
Nem kell ennyire kapkodni hagy dudáljanak. Inkább várd meg a kovetkező zoldet máskor.
szia, autoradios bnom :)
ilyenkor inkabb valassz vmi elhagyott utat meg ha hoszabb is, vagy ha nem lehet, legalabb minimalisat gyakorolj elotte!
ha tudod h stresszelsz, ilyenkor tedd ki a veszvillogot.
amugy cuki vagy, de ez veszelyes volt :/
es sajna a balesetrol se te dontesz, kb 10 ev alatt volt par eles helyzetem.
sok szerencset, am milyen geped lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!