Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy ezres sportmotornak...

Egy ezres sportmotornak 300-as tiltás nélkül mennyi lenne a végsebessége (elméleti meg gyakorlati is)?

Figyelt kérdés
Úgy értem az elméletit meg a gyakorlatit, hogy ha jól tudom, némelyik sportmotor 300-as limitnél még 5-ben sem tilt, és még ott egy hatodik fokozat, tehát áttétel szerint elvileg 330-340 is elképzelhető lenne, más kérdés, hogy gyakorlatilag mégiscsak egy egyliteres blokkról beszélünk, és hogy ezek meddig forognának-forognak ki, ha a szabályzás ki van iktatva. Ha valaki konkrét példákat tud mondani, mért adatokkal, azt külön megköszönném.

2014. júl. 15. 23:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha tovább is kijelezné a sebességet az óra, akkor az újabb gépek olyan 320-330-ig elmennének óra szerint. Illetve van olyan modell, ami ténylegesen tovább forog még 299 után is, mármint a fordulatszám mérő. Viszont ez a 320-330 a valóságban kb. 310-nek felelne meg, úgy értem hogy valami hitelesített sebességmérőeszközzel bemérve. tehát amikor a legtübb motor 299-nél leszabályoz órája szerint, az valóságban olyan 290, de amint mondtam ha nem lenne szabályzás, olyan valós 310-et mennének, talán némelyik 320-at is elérné. az MV agusta F4 312 elvileg azért kapta ezt a típusjelzést, mert hitelesített 312 km/h-ra képes, azthiszem ez az egyik, ami tovább gyorsul még a sebességmérő 299-es kiakadása után...
2014. júl. 16. 08:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Van egy youtube-os videó:

https://www.youtube.com/watch?v=ltrGQeVvz80

Igaz, egy Busa, szóval 1.3-as.

412-t írnak a videó alatt, bár az szerintem 360 körül lehetett ha figyelmesen követed az órát.

Igazából hülyeségnek tartom a tiltást 299-nél, mert aki már ott bukik, annak teljesen mind1.

Ha nincs tiltás, többet is pörög, mint 13.200 (GSX-R 750 K9).

2014. júl. 23. 21:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Megnéztem a videót. 6.ban 220 mph-nál 10 ezret forog, majd a fordulatszámmérő felmegy még 11 ezerig, ergo ha az óra lenne addig skálázva, akkor kb. 240 mph-ig gyorsulna óra szerint. Ez olyan 385 km/h az óra szerint, ami a valóságban 360 körül lehet. de egy ez biztos nem gyári, 2001-ig ugyanis a hayabusa-k nem voltak leszabályozva, és a hiteles sebességmérőműszerrel mért végsebességük 310 körül volt. 50 kph-t azért meg nem csal az óra, még 300 felett sem...
2014. júl. 23. 22:39
 4/5 anonim ***** válasza:
ja és természetesen a 412 kph az baromság, szerintem hasraütésszerűen írták oda a videóhoz...
2014. júl. 23. 22:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze. vagy csak nézőcsalogatónak.
2014. júl. 23. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!