Most akkor ehhez kell jogosítvány vagy nem?
Most tervezek venni egy elektromos kerékpárt aminek robogó szerű váza van ("Suhanó"). Olvastam, hogy 300W és 45 km/h alatt nem kell rá jogsi...namármost ez a kis gép 300 W-os de a kilóméter órájába 50 km/h van írva csúcssebességnek, én szerintem kizsírozott szakadékba se megy annyival(én eddig 30-ig bírtam felvinni),de ha a rendőr rápillant mégis azt fogja látni...ilyenkor mi van?
ui: [link] egy ilyen lenne az!
"Olvastam, hogy 300W és 45 km/h alatt nem kell rá jogsi."
Vagy hülyeséget írtak, vagy te nem jegyezted meg!
"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti."
Szó sincs sebességhatárról, egyébként meg a kerékpár megengedett legnagyobb sebessége lakott területen kívül fejvédőben 50 km/h!
a 45 km/h az a segéd motorkerékpárra vonatkozik.
De látjátok milyen kib@s@ás? Segéd motorkerékpárra kell jogosítványm simsonra is, miközben a simsonom se nagyon megy jobban mint egy elektromos bicikli, se nem gyorsul jobban, se nem megy többel a simsonom, és mégis kell rá biztosítás, jogosítvány stb.
Elektromos biciklire meg nem kell semmi, és van olyan teljesítménye mint a simsonomnak, és simsonnal külterületen is csak 45km/h a szavályos segéd motorral, biciklivel meg ezekszerint 50-el lehet menni.
Erre egyáltalán nem kell jogsi.
3-as vagyok. Az én 3 sebességes s50N simsonom nem képes 40-nél többet menni, fojtás nincs benne, és valamié sz@r, nem megy 40 fölé, és az elektromosok lámpánál leszoktam gyorsulni.
de mindegy, mert ez az én motorom hibája, a többi simson meg tud menni többel.
Kérdező: nem a km órát kell nézni, hogy mi rajta a legnagyobb szám! Azok, mindig többet mutatnak.
A leírást kell olvasni és ennyi. Ha az eladó, valamit rosszul írt, akkor máshol, te is, utána tudsz járni, pl. a gyártó, vagy a forgalmazó weboldalán, illetve a KRESZ-ben is, utána tudsz nézni. Ha ott is, minden megfelel, akkor láthatod, hogy erre sem kell jogsi, mint a többi, elektromos kerékpárra sem (300 W és 45 km/h alatt. Persze, még akkor sem, ha ezek a számok vannak megadva, mert max. ennyi lehet, de több, nem. Pl. 305 W már nem, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!