Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melegszik az automata váltóm,...

Melegszik az automata váltóm, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Egy régebbi E34 es 525ös BMW ről van szó.

Azt vettem észre pár hete hogy a belvárosból kifelé haladva rettenetesen forró a váltókar. Megálltam piros lámpánál de nem váltott vissza.. Félreálltam 5-dikkel szegény alig bírta.. És vártam vagy 2 órát hogy hűljön. Utána már nem melegedett annyira de éreztem hogy még meleg azért rendesen. Azután másnap esőbe mentem vagy 100km-ert de semmi hő nem volt. De mikor visszamentem megint száraz idő volt és megint éreztem hogy melegszik. Bár annyira nem mint legelőször mikor elkezdte ezt csinálni.

Mitől lehet ez a hibajelenség? Mit érdemes megnézni/megnézetni ilyenkor?

2014. júl. 13. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nagyjából normális az automatáknál. Városban nem sokat tud működni a lock-up kuplung bennük, vagyis az üzemidő nagy részében a motor kavarja az olajat a váltóban, a működési jellegéből kifolyólag, az meg ettől felmelegszik. Nagy teljesítményű automata váltós autókra ennek mérséklésére szerelnek gyárilag olajhűtőt is, esetleg azt nézd meg hogy nincs e a te autódon elszennyeződve ami miatt nem működik olyan hatékonyan mintha tiszta volna.
2014. júl. 13. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Mikor cseréltetek utoljára olajat és szűrőt benne?

Soha? Akkor ne csodálkozz!

:D

2014. júl. 13. 20:48
 3/8 anonim ***** válasza:

*jav:

Már mint a váltóban mikor cseréltetek olajat és szűrőt?

2014. júl. 13. 20:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Tényleg nem cseréltem még ott ilyesmit.
2014. júl. 13. 21:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor lehet, hogy már nem is kell!

:D

Egyébként 50-60 ezrenként illik lecserélni az olajat és a szűrőt.

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy került 5 sebességes automata váltó ebbe az öreg autóba?

2014. júl. 13. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Nyugi, minden normális...

csak a hűtőrácsot kellene nagynyomású vízzel kitisztítani. ugyanis abban van a váltó hűtője is, és valószínű, hogy nincs normális hőleadés.

autómosó, erős spricni mosószerrel előről. a motort véletlenül sem mosd.

nincs ezzel semmi baj. a bmw jóval előrébb volt a többi cégtől fejlesztésben. attól, hogy sokan nem tudnak róla, még volt ötsebességes váltója.

több mint húsz éve csak automataák vannak a családban mindenki alatt, de nincs probléma. a hűtés/fűtésre kell ügyelni.

ugyanis hidegindítás után a hűtővíz először melegíti a váltót, és csak később hűti(ha tiszta) addig amíg nem meleg nem teszi sem négybe, sem ötbe.

2014. júl. 14. 10:41
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszokat..

Cseréltetek olajat szűrűt és kitakarítom a hűtőt.

A váltóolajcsere nagyon körülményes és nem férek hozzá mert akna kell vagy csápos emelő. Egyik sincs sajnos nekem. Az autószerelőm azt mondja tovább nehezíti a dolgot hogy nincs feltöltő csavar csak leengedő ,és ott kell visszatölteni az olajat bele. Ezért inkább én nem kísérletezem vele.

"Megjegyzem drága bele az olaj és tipuspecifikus..

Azért írtam ezt ki hogy aki hasonló problémával küzd ne tanácstalanul álljon..

2014. aug. 11. 16:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát egy fokkal jobb lett..

De még mindig képes bemelegedni forró napokon..

Most megpróbálom kitakarítani valami vegyi cuccal a hűtőrendszer. Hátha ez a baj. Más ötletem nincs.

Esetleg a vezérlése bolondul be néha... Mert ez ilyen tds/autómata 2 vezérléses istenverése.

Mióta széles gumik vannak fent azóta jelentkeztek ezek a problémák..

2014. aug. 26. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!