Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reális az hogy a magyar...

Reális az hogy a magyar autósok átlagban évente 25. 000km-t mennek?

Figyelt kérdés

Ha saját autóról van szó akkor értetlenül állok az előtt hogy hogyan lehet 25.000et beletenni egy kocsiban 1 évben és mégis miből?

Csak az üzemanyag 60.000ft havi szinten. Pl aki nettó 120-at visz haza az hogy tud ennyit menni? Mert azért az átlag ember fizetése sokszor még kevesebb is netto 120.000nél

Ha kettő dolgozó ember használja a kocsit akkor se könnyű fejenként 30-at beletankolni. És akkor ott vannak még a szervizek...

Ha vki 50km-re dolgozik az bele tud ennyit tenni.De kevesen mennek ilyen messzire dolgozni Mo.-n

A mi autónk éves futása kb 8.000km és 3-an vezetjük, de nem mindenki ugyan annyit.

2014. júl. 13. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Talán az átlag lehet hogy megvan 25.000 km. Én például 50-60 ezret, de van hogy 80 ezret is megyek egy évben. Illetve a sok üzletember, sofőr 100.000 felett. Ez megdobja a statisztikát. De bizony 10-ből 8 átlag magyar autós 20 ezer alatt megy, egyszerűen nincs hová többet menni, illetve nincs pénz sem. És nem mindenki kocsival jár munkába sem.
2014. júl. 13. 18:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt megértem hogy sokat megy aki fuvarozó.
2014. júl. 13. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Aki költségként el tudja számolni, az elszámolja. A vállalkozó bele tudja kalkulálni a vállalási összegbe. Aki meg évente csak 8 ezer km-t megy vele, annak valójában feltehetőleg nincs is rá szüksége, csak luxusként tartja.
2014. júl. 13. 18:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Elsőnél a pont. Lehet 25 a hivatalos átlag, de ez pont nem jelent semmit.

Akinek a kocsi munkaeszköz, az 40-60-akat pakol bele inkább évente. Aki dolgozni jár csak vele (vagy oda se), bevásárolni meg 1-2 kirándulásra az meg 6-12-t.

Konkrétan én is 8-10 körül megyek évente, úgy, hogy kocsival járok dolgozni, bevásárolni, nyaralni, bulizni, tengerpartra, stb.

2014. júl. 13. 18:40
 5/9 anonim ***** válasza:

"Csak az üzemanyag 60.000ft havi szinten. Pl aki nettó 120-at visz haza az hogy tud ennyit menni?"

Én a közel 300 lovas benzinesembe rakok évi 25-27 000km-t, nyilván nem 120 000-res fizetésből.

A matematikai átlag lehet 25 000km akár, bár ha az átlagembereket vesszük és nem globálisan, akkor mondjuk úgy 8-15 000km közé tenném ezt.

2014. júl. 13. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:

"Ha vki 50km-re dolgozik az bele tud ennyit tenni.De kevesen mennek ilyen messzire dolgozni Mo.-n"

Mi Budapest agglomerációjában lakunk, és autóval jártunk be dolgozni. Így belement napi 70 km kb a kocsiba. Az havi 1050 (csak melóba), de sokszor több is. Plusz az egyéb dolgokra használva is futottak bele a km-ek.

És nem az használja ennyit, aki 120ezret keres...

Pesten könnyű belerakni a km-eket, úgy, hogy észre sem veszed...

Azért, mert ti keveset használjátok, még nem kell értetlenül állni előtte, ha valaki sokat használja.

Én meg az előtt állok értetlenül, hogy havi 660 km használatért minek autót tartani? Átírás+ biztosítás+ súlyadó... Legalább legyen értelme fizetni!

2014. júl. 13. 19:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon fellengzős duma ez, hogy minek kocsi ennyi meg annyi km-re. Egyáltalán mit hüledezel azon, hogy valaki 660km-t megy egy hónapban?

Ha ott laknál a melóhelyed mellett 3km-re, mint én, akkor te se mennél sokkal többet.

Egyébként 2 személytől már minden költséget beleszámolva is olcsóbb, mint a vonat/busz.. A kényelemről, időről nem is beszélve.

2014. júl. 13. 19:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Év végén tervezek autót venni és én évente 5.000km-nél többet úgyse megyek vele. Viszont vidéken nem jó a tömegközlekedés és az autó meg ott van ha kell.
2014. júl. 13. 19:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Messze nem megy 25 ezret egy magyar privát átlagautós, még 15-öt sem, egyszerűen azon száraz tényre alapozva a feltételezést hogy az átlagfizetés nem adja ki hogy ennyit mehessen valaki úgy hogy nem keres vele pénzt csak költi az autózásra.
2014. júl. 13. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!