Veterán autók/motorok védelme?
Figyelt kérdés
Van egy szép, gyári állapotú Simsonom. Sajnos télen nem tudom fűtött garázsban tárolni. Eddig egy Fűtetlen, de teljesen zárt, vízmentes garázsban tartottam, Több takaróval letakarva. A problémám az, hogy tavasszal, amikor előveszem az alumínium és réz alkatrészeken (benzincsap, kábelek saruja) egy fehér oxidréteg jelenik meg. Lehet, hogy nincs eléggé védve a motor? A fényezésnek lehet baja, ha hosszabb távon ilyen körülmények között teleltetem? Máshová vinni nem tudom, csak ott helyben lehetne vele valami okosságot csinálni. Mit javasoltok? Mivel takarjam még le a következő télen. A hidegtől lehet baja a fényezésnek?2014. júl. 12. 13:55
1/3 anonim válasza:
A megoldás egy száraz levegőjű helyiség lenne, nem kell feltétlenül fűtöttnek lennie. Meg azt is jó lenne biztosítani hogy a helyiségnek legyen légcseréje. Ha tejlesen zárt és még le is takarod a motort akkor esély sincs arra a pára kiszellőzzön, ezért oxidálódnak a fémek. Minél jobban betakarod a motort annál jobban fog "dunsztolódni". Vegyél egy egyszerű kerékpártakaró ponyvát, ha mást nem találsz akkor műanyagot, de az a lényeg hogy ne legyen vele bebugyolálva a motor, lazán legyen csak "rádobva", hogy a por ne szálljon rá, de a levegő azért tudjon valamelyest közlekedni alatta.
2/3 A kérdező kommentje:
így tettem, ahogy mondtad, csak lazán voltak rádobva, és a motor száraz volt, és a helyiség is az, sehol nem tud befolyni az esó, 3 oldalról téglafal, a maradék 1 meg az ajtó.
2014. júl. 12. 14:44
3/3 anonim válasza:
A rezet viaszos kontakt spray-kel tudod védeni. Az alu az nehezebb ügy. Ha levegõvel érintkezik, pillanatok alatt oxidréteg képzõdik. De idõ kell ahoz, hogy ez szemmel látható legyen. Utolsó megoldásként a NASA biztos kölcsön ad neked egy vákuum kamrát amiben konzerválhatod a SIMSON-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!