Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alfa romeo tulajdonosok...

Alfa romeo tulajdonosok tudtok adni véleményt a 156 vagy a 166os alfákról?

Figyelt kérdés
1,9 v 2,4 jtd-ben gondolkodom. menyire megbízható és fen tartható? azért kérem, hogy olyan írjon akinek van és tud személyes véleményt vagy tapasztalatot átadni, és nem csak a sztereotípiákat ismeri mert azokat én is ismerem. A forma világa meggyőzőt már rég az alfáknak csak amiket hallok nem jók. a környezetemben egy 147-es alfával rendelkező hölgy tulaj van és ő tapasztalata negatív ezért kérek külső segítséget.
2014. júl. 11. 23:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyik Alfa sincs se nekem, se ismerősöknek, de viszont egy ismerősömnek van egy 146-os benzinese. Szoktak vele gondok lenni, de nem vészes, ha kifogsz egy jót és karban tartod, akkor nem lehet nagy baj.
2014. júl. 11. 23:37
 2/6 A kérdező kommentje:
amit nem írtam, hogy kb annyit szánok rá mint egy bmw e36ra vagy egy kulturált hasonló korú autóra szánék... és hasonló költségeket is szeretnék mint ami azoknál előfordulhat.
2014. júl. 11. 23:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem régen volt egy 147-esem, az szinte ugyanaz, mint a 156-os. Az enyém 1.6-os benzines volt, így a dízelekről ne tudok véleményt mondani.

Megbízhatónak megbízható volt, de kicsit jobban oda kell figyelni rá, mint úgy általában a kocsikra. Persze csak minimálisan. Fantasztikus futóműve van, szinte ragad az úthoz egy jobb gumival, viszont nem a magyar utakra van tervezve. Ebből kifolyólag előbb cserés lesz pár alkatrész benne, mint általában.

A másik gyenge pontja, az elektronika. 156-osból csak ráncfelvarrás utánit vegyél. Azokban sok mindent javítottak elektronika terén. Előtte bizony voltak gondok vele, ahogy olvasgattam Alfa-s fórumokon.

Ez a két gyenge pontja van a kocsinak. Fenntartásától nem kell tartani. Jó, persze nem Swift kategória, de te BMW-t írtál, annál meg nem drágább.

2014. júl. 12. 08:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is Alfát szeretnék venni, ezért már egy ideje elmerültem a témában. Igaz csak a 156-ról tudok mondani dolgokat.

A forma valóban szép, kényelmes belül, a mai napig az egyik legszebben megtervezett típus. Munkatársaimnak van 147-es, 156-os, van régebbi, van faceliftes.

A leggyengébb része a motor, és a futómű. Ha kifogsz egy olyat, amit nem megfelelően tartottak karban előtted, akkor bizony megeshet, hogy megáll az autó alattad, minden jelzés nélkül. Rengeteg a motorcserés Alfa sajnos. A futómű pedig nem a magyar utakra készült, ezért sűrűn kell cserélni a szilenteket, lengőkarokat.

Mindenképp próbáld meg ellenőrizni a km állást, hogy valós-e, mert rengeteg külföldről behozott Alfa van, és nagyja mind tekert órás. Nemrég néztem egy sportwagont, gyönyörű volt, de a bőrülések úgy néztek ki, mint ha már 300ezer km felett lenne az autó, a km pedig 120ezret mutatott. Ismerősöm megvette 160ezer km-el, utána derült ki, hogy már 2x ki lett ütve az óra.

A megfelelő gondoskodást meghálálja az Alfa, ha viszont elmarad, akkor előjön minden hiba. 8 ezer km után olajcsere szűrővel, Selenia olajjal. Ha kattog, zörög az eleje, akkor szilent/lengőkar csere, gondolkodás nélkül.

Érdemesebb erősebb motorral megvenni, mivel a tömege elég nagy, ezért egy kisebb motor erőlködősebben hajtja meg. Pl az 1.6 benzines majdnem hogy többet fogyaszt, mint az 1.8.

2014. júl. 12. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Dizelt nezek, a km erdemes vinnem szerelut aki felmeri? Vagy penz kidobas es jobb ha figyelem a belter allapotat?
2014. júl. 13. 21:04
 6/6 anonim válasza:
Nekem 156os alfam van...egyszeruen imadom...mint minden kocsit ezt is karban kell tartani,de nem kocsi lenne ha nem kene. Az enyem full extra es nem dizel. 2000cm3 benzin...igaz hogy eszik 8-9litert,de elozesnel nincs gond, es ami a sportos hangot illeti.....a dizelnek biztos nincs........tegnap hallottam az utcan mikor alltam es szerintem pont ide illik:"A nő fehér a kocsi benzines"
2014. aug. 15. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!