Alfa romeo tulajdonosok tudtok adni véleményt a 156 vagy a 166os alfákról?
Nekem régen volt egy 147-esem, az szinte ugyanaz, mint a 156-os. Az enyém 1.6-os benzines volt, így a dízelekről ne tudok véleményt mondani.
Megbízhatónak megbízható volt, de kicsit jobban oda kell figyelni rá, mint úgy általában a kocsikra. Persze csak minimálisan. Fantasztikus futóműve van, szinte ragad az úthoz egy jobb gumival, viszont nem a magyar utakra van tervezve. Ebből kifolyólag előbb cserés lesz pár alkatrész benne, mint általában.
A másik gyenge pontja, az elektronika. 156-osból csak ráncfelvarrás utánit vegyél. Azokban sok mindent javítottak elektronika terén. Előtte bizony voltak gondok vele, ahogy olvasgattam Alfa-s fórumokon.
Ez a két gyenge pontja van a kocsinak. Fenntartásától nem kell tartani. Jó, persze nem Swift kategória, de te BMW-t írtál, annál meg nem drágább.
Én is Alfát szeretnék venni, ezért már egy ideje elmerültem a témában. Igaz csak a 156-ról tudok mondani dolgokat.
A forma valóban szép, kényelmes belül, a mai napig az egyik legszebben megtervezett típus. Munkatársaimnak van 147-es, 156-os, van régebbi, van faceliftes.
A leggyengébb része a motor, és a futómű. Ha kifogsz egy olyat, amit nem megfelelően tartottak karban előtted, akkor bizony megeshet, hogy megáll az autó alattad, minden jelzés nélkül. Rengeteg a motorcserés Alfa sajnos. A futómű pedig nem a magyar utakra készült, ezért sűrűn kell cserélni a szilenteket, lengőkarokat.
Mindenképp próbáld meg ellenőrizni a km állást, hogy valós-e, mert rengeteg külföldről behozott Alfa van, és nagyja mind tekert órás. Nemrég néztem egy sportwagont, gyönyörű volt, de a bőrülések úgy néztek ki, mint ha már 300ezer km felett lenne az autó, a km pedig 120ezret mutatott. Ismerősöm megvette 160ezer km-el, utána derült ki, hogy már 2x ki lett ütve az óra.
A megfelelő gondoskodást meghálálja az Alfa, ha viszont elmarad, akkor előjön minden hiba. 8 ezer km után olajcsere szűrővel, Selenia olajjal. Ha kattog, zörög az eleje, akkor szilent/lengőkar csere, gondolkodás nélkül.
Érdemesebb erősebb motorral megvenni, mivel a tömege elég nagy, ezért egy kisebb motor erőlködősebben hajtja meg. Pl az 1.6 benzines majdnem hogy többet fogyaszt, mint az 1.8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!