Az autószerelőknek milyen fajtái vannak?
No azért ne keverjük ennyire. Vannak autószerelők, karosszérialakatosok, autoelektronikai műszerészek. Én erről a három szakmáról tudok, lehet, hogy van még. Fényezők, ha ide lehet sorolni.
Ez mind külön szakma, egymástól független. Az autótechnikust, amit említettél nem értem, mire gondolsz?
A műszaki tervezőt meg úgy hívják, hogy mérnök. Főiskolai képzés. Azon belül is jármű- vagy autógépész képzés a minimum, 3,5 év BSc. De már van Járműmérnök képzés is, ami a BSc-t követi, MSc-n. Az további 2 év. Szóval ehhez még kicsit tanulni kell. :)
Hát maga az autószerelő az, aki az autó mechanikai részével foglalkozik, tehát olajcserétől motorcseréig minden.
De vannak már külön autóvillamossági szakértők, karosszérialakatosok, de van olyan is, aki kimondottan csak a futóművekkel foglalkozik. Aztán van olyan cég például, amelyik kimondottan injektorok, vagy turbók szerelésével foglalkozik.
Szerintem nem éri meg saját kis műhelyt nyitni, hanem keményen tanulni, és bekerülni egy neves autószerelő céghez, ahol komoly munkát végzel, abból a fizetésből már rendesen meg lehet élni. Aztán ha van időd, bütykölhetsz otthon is egy kis műhelyben. Én is el akartam indulni ezen az úton, de végül oda jutottam, hogy csak saját autóimat és motorjaimat bütykölöm néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!