Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson Blokkot mivel lehet...

Simson Blokkot mivel lehet gyönyörű csillogó fényesre varázsolni? Hideg zsíroldót próbáltam, de nekem az inkább attól matt lett.

Figyelt kérdés
2014. júl. 11. 14:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Van ez a mosogató drótos akármi amivel a makacs odaéget kaját szokták súrolni plusz csinálsz jó sűrű ultrás vizet és azzal dörzsölöd. De akkor lesz a legtutibb ha polír koronggal valakivel felpolíroztatod, akkor tükör lesz.
2014. júl. 11. 14:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Amíg az anyag felülete nem tükör sima addig nem lesz fényes semmilyen zsíroldóval és csodaszerrel.

Neki kell esni csiszolópapírral. Vizesen. Egyre finomabb papírral csiszolva. A végén pedig polírozni.

Ezzel szép, tükörfényes felületet lehet csinálni. Hátránya hogy pár hónap alatt bemattul a lakk pedig nem marad meg rajta(túl sima felületre az se tapad).

A költségesebb megoldás hogy krómoztatod. Persze ahhoz hogy a króm szép fényes legyen szintén tükörsima felület kell. Tehát krómozás előtt is polírozni kell.

2014. júl. 11. 14:44
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom az ecet jó-e rá, a rézről nagyon patent módon levisz minden retket, mintha aranyból lenne utána.

Szerintem az alumíniumra is kell, hogy működjön, de áztatva.

Egy próbát megér.

2014. júl. 11. 16:47
 4/12 anonim ***** válasza:

Alu és ecet között azért van némi különbség.

Egyébként, ami még szép felületet eredményez az a szódabikarbóna szórás.

Akár házilag is kivitelezhető ha van egy kompresszor és egy kis kreativitás (vagy gúglizol egy kicsit)

Bár a házi megoldás inkább csak kisebb darabokhoz jó(karbi, csap, kisebb műanyag alkatrészek)

Persze ebben nem nagyon fogod tudni nézegetni magad, ahhoz nem lesz elég sima a felület. De fényesebb lesz.

2014. júl. 11. 21:45
 5/12 anonim ***** válasza:

jav:

Alu és a réz között azért van különbség.

(vas, réz... felületekről savas anyagokkal szépen le lehet pucolni az oxidációt. Ezért szép fényes lesz. Alu viszont máshogy reagál a savra. Az inkább bemattul.)

2014. júl. 11. 21:48
 6/12 A kérdező kommentje:
akkor most lehet tesztelnem hogy mivel :D én homokkal próbáltam és vizes ruha darabbal,nagyon szép fényes lett,meg még a marosi homok is jó lehet,de azért nézni nem tudom magam benne.azért érdekelt,mert láttam pár Simsonon hogy olyan szép tükörfényes,gyönyörű blokk
2014. júl. 12. 15:24
 7/12 anonim ***** válasza:

2000-es vizes csiszolópapír.

Aztán polírpaszta és rongy.

2014. júl. 12. 16:10
 8/12 anonim válasza:
Brigéciol ecsettel felhordod, vízzel lemosod és gyönyörű tiszta.
2014. júl. 18. 10:55
 9/12 A kérdező kommentje:
nem a tisztaság érdekel :D azt bármivel letudom tisztítani,a fényesség érdekel,
2014. júl. 19. 08:45
 10/12 anonim válasza:
Szia! Annak idején nekem Pannóniám volt, a motorblokkját szemcsés mosóporral és nedvesített ronggyal szoktuk fényesíteni.
2014. júl. 31. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!