Simson Blokkot mivel lehet gyönyörű csillogó fényesre varázsolni? Hideg zsíroldót próbáltam, de nekem az inkább attól matt lett.
Amíg az anyag felülete nem tükör sima addig nem lesz fényes semmilyen zsíroldóval és csodaszerrel.
Neki kell esni csiszolópapírral. Vizesen. Egyre finomabb papírral csiszolva. A végén pedig polírozni.
Ezzel szép, tükörfényes felületet lehet csinálni. Hátránya hogy pár hónap alatt bemattul a lakk pedig nem marad meg rajta(túl sima felületre az se tapad).
A költségesebb megoldás hogy krómoztatod. Persze ahhoz hogy a króm szép fényes legyen szintén tükörsima felület kell. Tehát krómozás előtt is polírozni kell.
Nem tudom az ecet jó-e rá, a rézről nagyon patent módon levisz minden retket, mintha aranyból lenne utána.
Szerintem az alumíniumra is kell, hogy működjön, de áztatva.
Egy próbát megér.
Alu és ecet között azért van némi különbség.
Egyébként, ami még szép felületet eredményez az a szódabikarbóna szórás.
Akár házilag is kivitelezhető ha van egy kompresszor és egy kis kreativitás (vagy gúglizol egy kicsit)
Bár a házi megoldás inkább csak kisebb darabokhoz jó(karbi, csap, kisebb műanyag alkatrészek)
Persze ebben nem nagyon fogod tudni nézegetni magad, ahhoz nem lesz elég sima a felület. De fényesebb lesz.
jav:
Alu és a réz között azért van különbség.
(vas, réz... felületekről savas anyagokkal szépen le lehet pucolni az oxidációt. Ezért szép fényes lesz. Alu viszont máshogy reagál a savra. Az inkább bemattul.)
2000-es vizes csiszolópapír.
Aztán polírpaszta és rongy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!