Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor párhuzamosan, tolatva...

Mikor párhuzamosan, tolatva parkoltok, miből állapítjátok meg, hogy milyen messze van a kocsi mögöttetek?

Figyelt kérdés
Nekem a középső tükörben olyan mintha már nekimentem volna. Majd kiszállok és látom, hogy volt még 1 méter.
2014. júl. 11. 09:43
 1/5 anonim ***** válasza:
26%

Hátranézek.

Tükörből nem tolatunk, mert torzítja a távolságot, valamint a látómező is kisebb. Így szokták tolatva elütni az embereket.

2014. júl. 11. 09:50
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos ez csak rutin alapján megy.
2014. júl. 11. 09:52
 3/5 anonim ***** válasza:
51%

" Tükörből nem tolatunk, "

Már miért ne tolatnánk???

És ha pickup-ot kell vezetni?

Vagy zárt dobozos autót? (Transporter, Transit stb. . .)

Ezek nem teherautó kategóriák.

És ezeknél csak a tükrökre támaszkodhat a sofőr.

Tehát rutin. Idővel rááll az ember.

2014. júl. 11. 09:57
 4/5 Beviz Elek ***** válasza:

Én csak tükörből tolatok. Látom ha valaki a kocsi mögött van, látom ha mellette, látom a kocsi elejét hogy ne húzzak meg senkit.

Úgy szoktam meg a hátulját, hogy addig tolattam lassan a kapunkhoz amíg megérintettem.

Sokat segít nappal az árnyék éjszaka pedig a féklámpa.

2014. júl. 11. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagy a kocsi, amit vezetek, (3 félét szoktam vezetni) és a mellettem orral előre parkolókhoz viszonyítom a sajátomat. Esetleg mielőtt leállítom, kinyitom az ajtót és hátranézek, hogy ha kell még tolatni, mennyit kell.

A tükröt csak arra szoktam használni [tolatás megkezdése előtt], hogy a mellettem állóknak ne vigyem el a hátulját és a 2 oldali távolság megfelelő legyen. A tolatás az már csak érzésre megy ekkor.

2014. júl. 11. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!