Peugeot 206 nem indul, mi lehet a hiba?
Valamiért csak anyukámmal fordulnak elő ezek, én mellettem még soha nem történt ilyen, bár ennek semmi köze nem lehetne elvileg a működéshez, bal oldalt lenn a vezető oldal bal oldalán, minden indításnál, egy bizonyos felszívó hang szokott lenni, ami ha nincs meg akkor nem indul az autó, bár a mai nap indítottam elég sokszor, és nem volt ez a hang, de mégis indult. :)
Anyukám alatt ma megint megállt az autó, és a szervó is eltűnt belőle ahogy ő állítja ...
Én a vezérlőegységre hibájára tippelnék (Eléggé típus hiba, és hosszú mire kiderül tényleg az a ludas). Egy fél éve én is ugyanebbe a cipőbe jártam. Először ment minden flottul, aztán a műszerfalon időnként a motorhiba jelző lámpa felvillant a hifi folyamatosan ki-be kapcsolt magától, a következő fázisban az autó menet közben elvesztette az erejét, fulladozott és leesett a fordulat, de csak néhány másodpercig vagy gyújtásnál a benzinszivattyú nem szívott fel akkor nem indult, majd a végső fázisban hegynek fölfelé nem volt hajlandó menni, és folyton lefulladt. Végig mentem mindenen.
Lemértük a benzinszivattyút, azzal nem volt gond. Kicseréltük a gyertyákat, akkor egy időre jobb lett aztán visszaesett. Megnéztük az injektort azzal sem volt probléma. Megnéztük a Map senzor-t, hátha az koszolódott össze, végigmentünk a kábelezésen, hátha ott a gond. Végül már csak a vezérlő maradt.
Szétszedtük és kiderült, hogy beázott és oxidálódni kezdett ettől okozott ilyen véletlen problémákat. Javítani nem lehetett, így maradt a csere.
Autószerelőnél:
Egy haszált vezérlőegység kb 20-40 ezer forint között mozog. A beszerelés és konfigurálás is kb ennyi.
Szakszervíznél:
Új vezérlőegység 100-150 ezer forint és kb 40 ezer a beszerelés konfigurálás.
Persze nálatok nem biztos, hogy ez a gond, mivel látatlanban ezt nem lehet megmondani, de én így jártam a saját 206-osommal.
u.i: Jah és hozzáteszem nekem 1 hónap volt mire ezeken végigmentünk.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!