Melyiket jobb tuningolni? OM606.91 vagy OM606.96
Melyiket lehet jobban tuningolni?
Tudom a .96x-es motorkódú az turbós, intercooleres. Viszont elektromos adagolós.
A .91x az sima szívó motor. Mechanikus adagolóval.
Milyen különbségek vannak a két motor között. Azt tudom, hogy az OM606.96x az megegyezik az OM603.960-al csak a hengerfej más. A két OM606-os motor között van még lényeges különbség? Gondolok ilyenre pl: hajtókar erősebb, vezérműtengely jobban emeli a szelepeket stb. ,vagy tuning alapnak tökéletesen egy és ugyan az a két motor?
Regi kerdes,de mivel nemsoka en is ebben a cipoben jarok majd,leirom hatha segitek.
En ugy tudom,hogy a turbosat sokkal jobb tuningolni.egyreszt nemkell egy N/A motort turbositani,masreszt a motor belso elemei(dugattyuk,stb) is erositettek.adagolot viszont cserelni kell mindenkepp egy mechanikus,7mm korulire,hogy tudja tolni az elegendo gazolajat.szerencsere az adagolocsere lenyegesen egyszerubb.
Innen csak egy szep nagy turbo(HX40 pl) es mehet a 400+loero.
Nezz utana:superturbodiesel,vagy siman om606 keresoszavakra is van sok info,pl youtube.
Ezen kivul figyelmedbe ajanlom meg az om605-ot,ugyanaz a motor csak -1 henger.ugyanezek vonatkoznak ra,brutalisan lehet huzni ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!