Mitsubishi pajero 2?
#9 köszi a választ, de a pajero pick up az az l200 ugye? Nem egészen egy kategória a rövid pajero-val, a hosszú tengelytáv miatt fordul ki, ami nem jelentkezik ilyen mértékben a rövidnél.
#10 somogybabodi off road fesztiválon egy könyvárus discovery-jét néztük meg, és már csak a kívülről látható részeibe, tágasságába egyszerűen beleszerettem, de (még) nincs állandó munkám, nem tehetem meg sajnos a javításokat, fejlesztéseket. Még nem volt saját autóm, de a szerelés meg a téma azért érdekel.
A pajero 2 és a vitara fenntartási és esetleg javítási költségei között nagy különbség van?
Igen, ez már a végső stádium a Disco-nál. Az enyémből is ki kellett vágni a csomagtér alját, de azért ennyire nem volt tré. Nagyjából ilyen állapotú volt az enyém, mint ezen az oldalon:
Hivatalosan kasznis vagyok, csak dolgoztam már szerelőként is, így a sajátomat, meg az ismerősökét általában én javítom. Épp most javítom a haver Discoját. Megpróbálom a gányolós kasznimesterek munkáját kijavítani rajta :)
A Pajero megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem annyira, de úgy gondolom a Japán technika eléggé megbízható. A Vitara kopogó motorja nekem hajtókarcsapágy hangnak tűnt, de egy Suzuki szerelő felvilágosított, hogy valószínűleg valamelyik dugattyú szoknyája törött le és azért kopog. Azt mondta ez típushiba ezeknél a motoroknál. A féltengelyek a túlzott emeléstől is zöröghetnek, kattoghatnak, ez nem feltétlenül hiba.
"It's a window on the floor!" Pedig kívülről szépnek tűnt. Az oldal, amit belinkeltél, hetek óta olvasom, ott van a kedvenceim közt elmentve :)
A mitsuról hallottam és olvastam nagyon jókat, ennek ellenére az egyik szerelő ismerős (apám barátja) úgy nevezi: "a japánok franciája" azaz nem a legmegbízhatóbb, amit a rizsevők összehoztak. Viszont ő maga is egy régi kocka pajero-val jár :) tehát a megbízhatósága jobb mint az átlag, a kérdés lényege az volt, hogy a lehető legolcsóbban fenn lehessen tartani, viszont a vitaránál egy kicsit legyen tágasabb. Olyan terepjárót keresek, amelyikbe üzemanyagon kívül nem kell pénzt fektetni (nyilván a kötelező szerviz, olajcsere és kopó alkatrészek cseréje kivétel). Azért ha véletlenül a kezeid közé kerülne egy pajesz majd írj :) . No mindegy, köszönöm mindenki válaszát, ment a zöld kéz, és a továbbiakban is fog ha kapok még választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!