Kezdőnek, első autónak milyen autót ajánlanál?
Főbb szempontok: nagyrészt egy vidéki városban való használatra, ne legyen nagy (márcsak azért sem, mert sok helyen kevés a parkoló), keveset fogyasszon, az alkatrészek bele olcsóbbak legyenek. Kb 80-85 %-ban a városon belül lenne használva, és 10-15 %-ban nem.
Légyszi azt is írjátok meg, hogy amit ajánlotok, mennyit fogyaszt városban, és mennyit kint!
Igazából bátran merek ajánlani Neked egy Skoda Fabiát első autónak erre a célra, minden szempontnak megfelel, és nem lesz kihívás vele esetleg lakott területen kívül közlekedni. Menyasszonyomnak van ilyenje, most 10 éves kb. 5 éve van nálunk, de ő is kezdő volt és azt mondja nagyon szereti. Volt már hogy Balatonra legurultunk vele Miskolcról olyan 140-150-es tempóban, és azt is jól bírta.
Alkatrészt UNIX-ból szoktam rendelni hozzá, igazából korrekt áron van hozzá utángyártott, de az eredeti sem egy csillagászati összeg. Eddig lekopogom csak szilentet kellett cserélni, olajat, szűrőt, fékbetéteket és kipufogódobot. Városban amúgy 6 liter körül fogyaszt, kívül pedig olyan 5 liter jellemző.
Citroen Saxo vagy Peu 106 1.5 Dizel, ugyanaz a ketto csak az emblema es a lampak masabbak...
Nekem volt 2 is es vissza is sirom oket.
Szoval egy konstrukcios hibajuk van amit egy hozzanemerto is megtud nezzni.
A hatso torzios futomu, legugolsz mege es a befele terpeszt a kerek akkor vagy bontott kb35-50e forint vagy felujitjak kb 50-70e forintert garival...
600e ert nagyon jo allapotuakat lehet mar kapni akar meg klimaval is... A fogyasztas varosban normalisan kozlekedve picivel 5 liter alatt van, varoson kivul 4 vagy picit alatta.
Amire figyelni kell es negyon meghalalja, az pedig az olajcsere. En 10e km-enket jo minosegu olajat tettem bele es ennyi idokozkent csereltem a gazolajszurot is.
Egy ismerosom vette meg 250e km-rel es futarkodot vele 5 evet Budapesten amikor egy teli napon osszetorte ekkor mutatott az ora 550e km-t...
A fogyo,kopo alkatreszeken kivul egyszer kellett leszedni a tankot egy mosasra es egy uzemanyagszint jelzot cserelni, illetve az adagoloban a leallito magnesszelepet kellett cserelni mert nem lehetett leallitani az autot csak lefulasztani (ha jol emlekszem 10e forintbol megusztam).
Ha minden igaz 2003-ig gyartottak, siman beleferhet az arba egy 2003-as is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!