Milyen motort vegyek gimibe járáshoz?
Nem tudom honnan szedted ezt az 50cm-ig nem kell jogsit de ezt most verd ki a fejedből. A kerékpárra nem kell jogosítvány.
50cm-ig M kategória (vagy B-s jogosítvány)
125cm-ig A1 kategória
35 kw-os Akorl kategória (itt a köbcentit nem tudom)
A korlátlan pedig az A kategória.
Szóval előbb jogosítvány és csak utána motor.
Először is 50-es motorra, robogóra AM-es vagy B-s jogsi kell.
Másodszor 80 ezer ft-ért ne válogass, örülj, ha kepsz valami használhatót. A Simson-okat (így írják, a Simpson család egy rajzfilm sorozat!) ne szóld le, nagyon jó 50-es motorok, ha értenek hozzá. És a robogók se gagyik, arra kell használni, amire valóak: A-ból B-be eljutni minél gazdaságosabban.
AM jogosítvány kell. A kavarodás onnan jöhet, hogy B kategória megszerzése esetén nem kell külön még ezt is letenni.
80e forintod van rá? Beleszámoltad a bukósisakot (60e), kesztyűt (20e), kabátot (40e), gerincvédőt (30e), csízmát (35e) és térdvédőt (30e)?
Ez lemaradt:
Gimnáziumba járáshoz robogó tökéletes. Ülés alá berakod a táskát és már mehetsz is. Jobb, mint a hátadon hordani. Amiket én ajánlanék: Gilera Runner és Yamaha Aerox.
Vagy veszel egy dongót :D
Ugyanis 300W alatt nem kell rá jogsi. Legyen az elektromos vagy belső égésű motorral hajtott.
És mielőtt megkérdezed:
B-s jogsival NEM vezethető 125ccm-es motor. De B125-nek nevezett tanfolyammal olcsóbban meg lehet csinálni az A1-es jogsit. Ami 125ccm ÉS 11kw-ig jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!