Milyen motort ajánlanátok munkába járáshoz 15 kilométerre, maximum 250 ezer ft. -ért?
Első motor lenne, az árat írtam a kérdésben, egyenlőre "B"-s jogsihoz.Munkába járáshoz kellene.Nagyon zárójelbe írom, hogy (lánynak), de ez ne legyen akadály.:)
Köszi előre is!
Jaj, igen, Babettát meg ilyeneket ne írjatok, mert azzal nem mennék ki az utcára ;).Valami normálisat, ha lehet.
És használtra gondoltam.Illetve még egy dolog, hogy a robogók nem nagyon tetszenek, de hátha tud valaki valami jót.
Ennyi pénzért, "B" jogsihoz a legjobb a Simson.
Vannak még váltós motorok 50-es kategóriában,mint pl a Yamaha DT,de a japán márkákhoz elég drága az alkatrész sajnos.És azok sem sokkal különbek egy Simsonnál.Csak a nevük más,meg talán "menőbb" egy japán,mint egy NDK-s.
Egy S51-es Simsonnal szerintem nagyon is jól jársz.Ez egy nagymotor kicsiben.Elég nagy a súlya (80kg) szóval a kanyarokban már intenzíven dönteni kell.Ha jó állapotban van,akkor a 60km/órás utazótempó nem jelent neki gondot.Elég erős ahhoz,hogy kezdőként tiszteld a géped.Bár 50-es és csak 3,5LE körül van a teljesítménye,könnyen okozhat meglepetéseket.A lábváltó kezdőként ijesztő,de ha megtanulod kezelni,akkor soha nem kell autómata robogó.Olcsók az alkatrészek,egyszerű a karbantartás.Ha van egy ici-pici műszaki érzéked,akkor lány létedre is sok mindent meg tudsz javítani rajta.
Lényegében a Simson a legjobb kezdőmotor.Ha ezen megtanulsz motorozni,akkor később nyugodtan felülhetsz akár egy 250-es gépre is.Persze csak ha nem képzeled magad Talmának az első úton. :)
És hidd el,a Simson nem ciki.Van egy komoly klub kicsiny hazánkban.Szinte minden településre jut egy tag,aki szívesen segít egy új Simsonosnak.Amellett,hogy nagy a kultusza,rengeteg nagymotoros is ezzel kezdte az ipart. :)
Megértem, hogy lányként nem éppen tartod menőnek a simsont meg hasonlókat. B-s jogsihoz ezeken kívül csak robogót találsz ami szerintem 15km-es munkába járáshoz teljesen jó és vannak nagyon jó/szép robogók.
Szerintem nézz szét milyen tipus tetszik egyátlalán az adott árban B-s jogsihoz. Ha valamelyik megtetszett érdemes szétnézni a neten, hogy mit írnak róla használat és fenntartás szempontjából.
nehéz ügy. nekem se tettszenek a robogók, úgyhogy megpróbálok ajánlani 1-2 50-es váltósat.
Yamaha DT 50-es jó, még esetleg Derbi Senda 50-est tudnám ajánlani. van még: Aprilia RS 50, Aprilia SX 50. de az utolsó kettőben nagyon pörgős motor van. "élvezetes" vezetni őket, de az olajat elég gyorsan fogyasztják, benzinből is elfogyasztnak 5-6 litert, ha hajtod őket.
a felsoroltak jóval erősebbek, mint az átlag robogók, de ennek ellenére (ez nem szabály, de általában ez van: ) 1 szezon alatt megunod őket.
éppen ezért nagy előny lenne, ha lenne A1es jogsid. akkor nagyon jó választás lenne lánynak a CBF és CBR 125. felhasználóbarát motorok, kis fogyasztással, és a 100as tempót tudják tartani (sőt!). kevés velük a probléma, kényelmes üléspozíció... a külsejüket sokan kritizálják (főleg a CBR-ét), de szerintem ki lehet békülni a vékony gumikkal.
A CBR 125 egy khaki.Akkor inkább CG 125.
A CBR 125 életveszélyes.A motor ugyan jól van megcsinálva,kategóriában elég erős is.Azzal nincs baj.Ami viszont határozottan negatívum,hogy 110 kiló körül van a motor és a kerekei akkorák,mint egy Simsonnak.Elég nehéz vele kanyarodni,mert állandóan ki akar csúszni alólad a motor.Dönteni nem nagyon lehet,mert elég kemény a futómű és ez csak rádob egy lapáttal a kis kerekek okozta csúszásra.
A fék fölöslegesen nagy és erős.Hátra olyan erős tárcsaféket kapott,ami elöl is bőven elég lenne.Alig érsz a lábfékkarhoz,már is csikorog a hátsó gumi.Pláne,mert kicsi a kerék is.Hátra egy dobfék kellene.Az első fék is túl erős.Nagyon könnyű blokkolásig fékezni vele azt a kis motort.Ez egy intenzív fékezést követelő manővernél ez nagyon veszélyes.
Több 125-ös motort hajtottam már,de eddig a CBR 125 van az utolsó sorban.Igaz akkor még nem voltam öreg róka,kb 4000km "rutinom" volt amikor mentem vele.
Én határozottan lebeszéllek erről a típusról.
14:02 vagyok
Ahogy én látom elég problémás olyan motort találni ilyen kis kategóriában ami úgy tényleg egy nagyon jó vétel lenne.
Én tavaly 600ccm alatt akartam magamnak egy viszonylag kezdő motort venni(ezalatt azt értem, hogy a 120LE s gépekre kevésnek éreztem a tudásomat) De rengeteg keresés utána nem találtam olyat ami megfelelne végül egy 650ccm gépet vettem.
Aza baj, hogy mostanság nem éppen rukkolnak elő kis kategóriás motorkkal a gyártók.
Amik vannak vagy nem teccetősek bár ez szubjektív, nem túl minőségiek, öregek, ha a jövőre gondolsz nehezen eladhatók stb stb.
Én B jogsihoz még mindig inkább a robogókat tartom előnyösebb/ésszerűbb választásnak vagy valamilyen A jogsi megcsinálását.
Egyébként 17:23 hozzászóló kb elsorolta az összeset ami van a kategóriában olvass róluk el 1-2tesztet.
Kis kiegészítést szeretnék írni...MINDENKÉPP olyat,ami a lehetőségekhez képest VÉDI a térded !!!
Én 4-5 évig jártam télen-nyáron 17 km-re motorral/nem volt más/.Babettával kezdtem,simson,majd 150-s MZ.
Mára "kivannak" a térdeim,bár akkor semmi jele nem volt.
Erre figyelj nagyon--csak jót akarok ! /47F/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!