Simson s51n - Kiégett az izó vagy érintkezési hiba?
A lámpája nem világol.
Múltkor mikor berugdostam, az első pár rugásnál még rendesen felvillant. Aztán már csak szakadozva-hunyorogva.
Mire már kiértem volna vele az utcára már egyáltalán nem világított. Azóta sem. Érintkezési hiba lehet, vagy izzót cseréljek?
? Izzót láttál már életedben?
Na nézd meg. Ha szakadt a szál akkor biztosan nem jó.
(egy ilyen kérdés után olyat gondolom ne írjak hogy multiméterrel mérd mérd meg hogy jó-e az égő vagy kap-e szuflát)
fogd meg a kormányt, az ízzóhoz futó vezetéket pedig fogd a fogaid közé, és érintsd meg a nyelveddel. Mindenki így csinálja. majd rúgj rá a berugóra.
Érezni fogsz egy pici bizsergézst a nyelved hegyén (ami egyáltalán nem erős, csak picit érezni) ha van benne szufla.
Ha megse érzed akkor nemkap áramot.
az izzó foglalatból elég macerásnak tűnt volna kiszedni a vezetéket (az ott úgy volt összecsiholva, hogy nem lett volna reverzibilis művelet a kiszedése).
A kormányon, a lámpakapcsolónál szedtem ki,
majd mind a két vezetéket a szájamba fogadván - akár csak jézus testét és vérét - jól megb*szta az áram a nyelvem hegyét.
Nekem úgy rémlik hogy ez kizárja az érintkezési hibát, mivel a lápát is magában foglaló áramkörben - ezek alapján - folyik az áram... ha nem tévedek.
Viszont az izzó sem látszik kiégettnek, és az a jelenség, hogy néha-néha azért még a másodperc töredék részére fel-fel villant, az szintén nem utal arra hogy kiégett volna.
Akkor mi lehet a baj?
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hülyéskedtem bazzzzzmeg :DD
Pedig nem is rossz taktika. sőt...
Pont beletrafáltál...
jó, térjünk a tárgyra.
Mi a retket csináljak ezzel a nem égő lámpával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!