Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autósok nagy részét frusztl...

Qvasz kérdése:

Az autósok nagy részét frusztlája, hogy ülnek a dugóban, a motoros meg halad. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
A piros lámpánál már teljesen szabályosan előre mehetünk, ráadásul a buszávot is megkaptuk. Így az autósok mégjobban fognak utálni, mert őket ez frusztrálja, ha dugó van. Tisztelet a kivételnek...
2010. jan. 5. 14:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%
Ezért van kerékpárom. Ha akarom, a járdára is felmehetek vele, plusz olyan helyekre ahová az autó soha az életbe el nem jut. Dugós napokon időrabló személyautóba ülni, a sokkal mozgékonyabb motor és kerékpár az ideális.
2010. jan. 5. 14:09
 2/20 A kérdező kommentje:
Nah a kerékpárosokról ne is beszéljünk... Felháborító hogy mit meg nem tehetnek... akárhol közlekedhetnek, szágoldozhatnak akár 50el stb... Ha elcsapok egyet akkor meg én vagyok a hibás :@
2010. jan. 5. 14:13
 3/20 anonim ***** válasza:
81%
Ezért vett motort asszem! Erre van a motor. Aki kocsiban rohad, saját dolga!
2010. jan. 5. 14:13
 4/20 anonim ***** válasza:
17%
Tévedés, nem mehet járdán a bicikli, ha meglátnék egyet járdán menni, lerúgnám a bicikliről... a járda a gyalogosoké, a kerékpárosoké a biciklisáv, és ha meg nem ott mennek, és elütöm kocsival, (most olvastam) nem én vagyok már a hibás, sőt, kártérítést követelhetek
2010. jan. 5. 14:29
 5/20 A kérdező kommentje:
Tévedés mert január 1-től változott a KRESZ, és nem kötelező a kerékpárosoknak igénybe venni a kerékpársávot. Sőt, jobbra tartási kötelezettségük sincs, mehetnek bárhol, és behajtani tiloson is bemehetnek.
2010. jan. 5. 14:34
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj vagyok néha a járdán menni, a sok elmebeteg autósnak az oldaltávolság valami ismeretlen állatfaj lehet...ezenkívül nincs jobb dolguk mint ordibálni, meg dudálni (ok nélkül). A múltkorában majdnem odáig ment a dolog hogy elláttuk egymás baját...jobb a békesség, inkább fölmegyek a járdára. Az meg, hogy nincs kerékpárút, az önkormányzat hibája :) A cápázóhorog-orrú polgármester kevesebb lóvét tüntet le a feneketlen zsákjában, máris jut pénz kerékpárútra :$
2010. jan. 5. 14:38
 7/20 anonim ***** válasza:

Az új szabály annyiban változtat a helyzeten, hogy mostmár "legálisan" mehet el mellettem a pofátlan robogós, hogy aztán lehessen kerügetni.

Biciklisek: Igen Igen, milyen jól is járnak a kezdő vezetők, mikor egyirányú utcában szemből nagy sebességgel jön egy barom biciklis... Azt se tudja fékezzen, vagy nyomja a gázt.... Grat, a jogalkotóknak.

2010. jan. 5. 14:41
 8/20 anonim ***** válasza:
44%

A kerékpár csak egy hobbieszköz, nagyobb távolságokra nem alkalmas, mégis szinte az egész várost (BP) követelik maguknak. Érdekes lesz, hogy például egy forgalmasabb napon a 4 sávos Hungária körút közepén 20 km/h-val haladva (Mert már ott is mehetnek) mekkora dugót fognak okozni.

Ez nem megoldás az autós közlekedés visszaszorítására.... Több biciklis fog meghalni, aztán jövő januárban jön az újabb módosítás, sűrű elnézéskérések közepette.

Amíg a tömegközlekedés ilyen drága és ilyen színvonalú addig nincs miről beszélni.

Pl.: Oda-vissza 10 km-re lakom a melóhelyemtől. Ez kocsival havi 200 km, durván 4500 Ft. A bérlet 10.000 ft, és 3-szor annyi idő eljutni az átszállások miatt.

A kérdésre:

Engem nem zavar, ha a motoros előre megy. Sőt, húzódom is, mert a lámpánál nem tart majd fel. Ha egy biciklist nagy nehezen kikerülök az előbb említettek miatt, és a piros lámpánál megint elém kerül és megint kezdhetem előröl...akkor...

2010. jan. 5. 14:44
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem vágok be autó elé, és nem kanyarodok egyetlen belső sávba sem a kerékpárommal. Nekem kedves az életem :) inkább kivárom a gyalogosok zöldjét.
2010. jan. 5. 14:51
 10/20 anonim ***** válasza:

A biciklist nem nehezebb kikerülni, mint egy kátyút. Tudom, én is vezetek, városban, emellett biciklizem is. Hidd el, senki nem akar a Hungária belső sávjában venni. Senki nem öngyilkos. És mellesleg a jelenlegi jogszabály azt mondja ki, hogy bemehet a belső sávba, ez azt jelenti, hogy mint lassabb jármű, még mindig a szélső sávban kell haladnia (ahogy elvileg az lassú autóknak is kellene tennie), de például kanyarodhat balra a belső sávból, nem kell leszállni és áttolni a zebrán. Nem kell egyből a falra festeni az ördögöt.

Emellett ha halad a sor, akkor miért is baj, hogy egyszer megelőzöl egy biciklist? Ha meg újra és újra megelőzöd, akkor azt jelenti, hogy nem ő tart fel, hanem a lámpa. Szóval akkor hol is a biciklis hibája?

2010. jan. 5. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!