Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzinkutakon ha kéred,...

A benzinkutakon ha kéred, ellenőrzi a kutas az olajszintet, és öntenek olajat az autód motorjába, ha alacsony az olajszint?

Figyelt kérdés
Esetleg ki is választhatod az olaj típusát?

2014. jún. 27. 06:14
1 2
 11/16 Napkiraly ***** válasza:
62%

Kedves gyerekek!

A vitát lezárandó:

-Ha túl alacsony a szint, nem tud felszívni az olajpumpa, nem épül fel az olajnyomás

-Ha túl magas a szint, a hajtókarok beleérnek, felhabosítják, így az olajpumpa levegőt fog felszívni, a motorod meg elkopik

Emiatt az alsó nívó alá nem szabad engedni, a felső nívó fölé nem kell tölteni. Hogy közte mennyin van, annak nincs nagy jelentősége. Emiatt mindegy, hogy melegen vagy hidegen nézitek.

2014. jún. 27. 23:11
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Hideg motor alatt mit értetek,kedves szakik? -273 c? :-D

Mert ott már tényleg nemérdemes szintet ellenőrizni..

2014. jún. 28. 07:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Amit érdemes emgjátszani, ha valami bonyolultabb kocsija van az embernek, amin nem egyértelmű, hol mi van, hogy ugyan nézze már meg ha már úgy is emgkérdezte, aztán mindig mikor kijöttem a kútról még mindig kereste az ellenőrizendő dolgokat egyik-másik kutas srác... mindig mondtam, hagyják csak.. :D De valahogy jól esett látni azt az értetlen arcot, hogy nem találja amit keres mert le van burkolva. :D
2014. jún. 29. 22:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Milyen autód van, ami így elrejtenek egy nívópálcát?

Az én autóm motorja is le van burkolva gyárilag, szép műanyag burkolattal. De az olajbeöntő, nívópálca, hűtővíz beöntő és a szélvédőmosó beöntője elég egyértelmű helyen van és ezek mind élénk feltűnő sárga színűek.

A céges kocsiknál is mind egyből megtalálom ezeket, pedig használunk egy pár típust.

Egy autógyártónál sem értem, hogy mi célja lenne azzal, ha ezeket az alapvető karbantartási eszközöket egy átlag felhasználó elől elrejtse...

2014. jún. 30. 08:24
 15/16 anonim ***** válasza:

X5, nincs nagyon elrejtve, csak tudni kell merre keresse az ember, de első ránézésre tényleg nehéz észrevenni.

Szemből hirtelen nem találtam képet, de ugyan ez.

[link]

2014. jún. 30. 16:51
 16/16 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók! Úgy tűnik, hogy darázsfészekbe nyúltam a kérdésemmel. Az én benzinkutamról pozitív tapasztalataim vannak, bár az is igaz eddig csak benzinért jártam oda. Azt meg magam töltöttem. Köszönöm a segítséget!
2014. júl. 5. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!