A benzinkutakon ha kéred, ellenőrzi a kutas az olajszintet, és öntenek olajat az autód motorjába, ha alacsony az olajszint?
Kedves gyerekek!
A vitát lezárandó:
-Ha túl alacsony a szint, nem tud felszívni az olajpumpa, nem épül fel az olajnyomás
-Ha túl magas a szint, a hajtókarok beleérnek, felhabosítják, így az olajpumpa levegőt fog felszívni, a motorod meg elkopik
Emiatt az alsó nívó alá nem szabad engedni, a felső nívó fölé nem kell tölteni. Hogy közte mennyin van, annak nincs nagy jelentősége. Emiatt mindegy, hogy melegen vagy hidegen nézitek.
Hideg motor alatt mit értetek,kedves szakik? -273 c? :-D
Mert ott már tényleg nemérdemes szintet ellenőrizni..
Milyen autód van, ami így elrejtenek egy nívópálcát?
Az én autóm motorja is le van burkolva gyárilag, szép műanyag burkolattal. De az olajbeöntő, nívópálca, hűtővíz beöntő és a szélvédőmosó beöntője elég egyértelmű helyen van és ezek mind élénk feltűnő sárga színűek.
A céges kocsiknál is mind egyből megtalálom ezeket, pedig használunk egy pár típust.
Egy autógyártónál sem értem, hogy mi célja lenne azzal, ha ezeket az alapvető karbantartási eszközöket egy átlag felhasználó elől elrejtse...
X5, nincs nagyon elrejtve, csak tudni kell merre keresse az ember, de első ránézésre tényleg nehéz észrevenni.
Szemből hirtelen nem találtam képet, de ugyan ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!