Új hengert kell vegyek a Simsonomra. Maradjon 50-es, vagy 60as legyen?
Baroomarcú... ilyet mi a faasznak válaszolsz?
Egyébként ha nyomatékosabbra szeretnéd építeni a motorod, akkor a 60-ast javaslom, bár én gyári hengerfejjel használom, minden további nélkül (jópár ismerősömmel együtt). Végsebességre nem lesz gyorsabb, mivel nem pörög többet a motor, viszont hamarabb felhúzza magát, és hamarabb fogsz váltogatni :)
Ilyenkor már cserélik a váltóban a legvégső fokozatot nagyobbra, és az első lánckereket nagyobbra. Mivel már 60 cc, így elbírja.
Szoktak még sport gyújtást is rátenni, de a babszi gyulus bőven elég rá.
Igaz a 60-asnak nem lesz nagyobb végsebessége ha csak hengert cserélsz, de ha fogaskereket akkor igen. De viszont ha terveztetsz hozzá rezót, nem megrendeled a neten, hanem terveztecc, és teszel rá Babetta gyújtást, na meg a hengernél fontos hogy 4 felömlős legyen, na akkor ki viszi a 80 km/h-át is.
Havernak a Simójával mentem, aki ennek megfelelően csinálta meg, ahogy fent említettem, és vittem vele a 80-at, megjegyzem nem lejtőn!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!