Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sima egyszerű flexre lehet...

Sima egyszerű flexre lehet olyan korongot rakni amivel a Simson karbiját és a dekniket políroznám?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű flex (sarokcsiszoló :D) és ha jól tudom rongykorongot kell rárakni, lehet rá kapni vagy a polírozáshoz más gép kell?

És csak sima egyszerű polírpaszta kell meg a rongykorong és jópár óra ?:D

2010. jan. 4. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés, de mikor még ilyet csináltam, jóval nagyobb átmérőjű volt a rongykorong, amit épp be tudtam szerezni. kb. 400mm átmérőjű volt, az egy flexre semmiképp nem megy föl. Lehet van olyan kicsi is, még nem találkoztam vele. Én egy esztergagéppel hajtottam meg, úgy fényezgettem. Elvileg ha hozzájutnál egy olyan koronghoz, meghajthatnád egy sima villanymotorral, de hogy honnan lehet azt nem tudom, annó még volt ismerősöm, aki olyan helyen dolgozott.
2010. jan. 4. 18:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én políroztam már karbi úszóházát és gyújtásdeklit. Ehhez jókora filc- és rongykorong kellett, ami flexre nem rögzíthető. Egyrészt a mérete miatt, másrészt azért, mert nagyon nagy erővel kell a felülethet szorítani, ami flex esetén nem megvalósítható. Nekem 1 kW-os köszörűre van szerelve, az (állvánnyal együtt) kellően nehéz ahhoz, hogy a darabot nekiszorítva ne billenjen meg. A flex tehát nem elegendő hozzá, főleg azért, mert vagy a gépet fogod két kézzel és nyomod, hogy meglegyen a kellő erő, vagy a darabot tartod. Satuba ugyanis hiába fognád, ha kellően meghúzod, akkor a pofák megrongálják a puha alumíniumot.
2010. jan. 4. 18:46
 3/6 A kérdező kommentje:

kár :( azért köszi a válaszokat!

Azért mlg más is írhat hátha valaki próbálta már :D

2010. jan. 4. 19:10
 4/6 anonim válasza:
100%
Fúróba fogatható rongy vagy filckorongot viszont tuti lehet kapni. Én azzal szoktam csinálni lyesmit. Néha a munkadarabot fogom be néha meg a fúrót.
2010. jan. 6. 19:18
 5/6 anonim válasza:
100%
Ja és abban ugye nincs méretkorlátozás bármekkora elfér.
2010. jan. 6. 19:19
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2010. jan. 11. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!