Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Fiat Punto mitől lett...

A Fiat Punto mitől lett 1995-ben az év autója?

Figyelt kérdés
Ültem benne, kipróbáltam, vezettem. Senkit nem akarok megbántani, de olyan silány igénytelen belseje van, egy suzuki swiftnek is szebb a műszerfala, bár amúgy annál kényelmesebb. Igaz hogy a váltója tetszett, de az 1.1-es motor hihetetlen gyenge. Szóval összegezve: Az hogy a Fiat 124 1967-ben az év autója lett megértem. Azt hogy a VW Golf 3 1992-ben naná. De hogy a Punto 1995ben mitől lwtt az erre nem fogok rájönni.
2014. jún. 24. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy 20 éves autó más ma és más volt 20 éve. Azóta elhasználódott, jöttek ki újabbak. Az Év Autója szavazáson az újkori tulajdonságokat nézik, újításokat, ergonómiát, de az egyik legfontosabb szempont az ára és az ár/érték aránya. Mivel olcsó így előnnyel indult.
2014. jún. 24. 21:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Igazad van közbe meg is feledkeztem 1-2 dologról.

Emlékszem mikor gyerekkoromba reklámozták hogy ABS ESP PP (pipi) XD utóbbi nemtudom mi volt de reklámban így hangzott el. Gondolom ez nagy szám volt akkoriban főleg hogy az ABS még a 2000es évek elején is feláras extra volt a legtöbb kocsiban.

2014. jún. 24. 21:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Dögös design elsősorban, sok extra volt bent amit 20 éve ilyen kis kocsiknál nagy dolognak számított, 1.2-es motorral jól is ment, emellett elérhető árú volt. Természetesen mindezt akkori szemmel kell nézni!

Az pedig, hogy vezettél egy lepukkant példányt nem jelent semmit. Nekünk volt ilyen pár évesen, jó autó volt, minden sokkal finomabban működött rajt, mint egy Swiften. A hátsó lámpákat pedig nézd meg hány gyártó lekoppintotta azóta..

Egyébként '96-ban a Bravo lett az év autója, na az után forogtak az emberek. :)

2014. jún. 24. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:

"Emlékszem mikor gyerekkoromba reklámozták hogy ABS ESP PP (pipi)..."

Jézusom, hány éves vagy?! Emlékszem erre a reklámra, de ez azért nem az őskorban volt. Talán 8-10 éve...?

Akkor sem azért reklámozták, mert akkor mekkora újdonság lett volna egy ESP, hanem azt hangsúlyozták, hogy az az autó (talán Fiat Stilo reklám volt?) milyen jól felszerelt.

HA úgy vesszük az ESP pár éve még nem is volt kötelező az autókban, hanem felárért lehetett rendelni.

2014. jún. 25. 13:07
 5/5 Napkiraly ***** válasza:
Nézd meg mit árult előtte a fiat. 2 év alatt elporladó 20 év technológiai és designhátrányban lévő autókat (mutatóba se maradt belőlük mára). Miután már mindenki ismerte, nem vette senki a termékeiket, majdnem csődbe mentek. Kellett egy tartós, jó konstrukció ami nem porlad el két téli szezon alatt,ez lett a punto 1 (ezért lett az év autója, az olaszok megerőltették magukat)
2014. jún. 25. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!